[FOTO] Kad će biti otvorena nova prometnica kod bolnice?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kad će za automobile biti otvorena nova prometnica u bolničkom kompleksu, koja od nove bolničke zgrade vodi do Franjevačke ulice? Pitanje je to koje se posljednjih mjeseci, otkako je nova bolnica otvorila vrata pacijentima, često čuje među Bjelovarčanima. Odgovor koji je na naš upit stigao iz Opće bolnice “Dr. Anđelko Višić” glasi – nikad! A za to postoji i dobar razlog.

-Navedena prometnica predstavlja gospodarski i servisni pristup za vatrogasnu tehniku odnosno ta prometnica kao i sve ostale na području bolnice ne služe za opće prometovanje automobilima već kao tehničke prometnice za pristup vatrogasne tehnike, dostavu, sanitet i sl. – pojašnjavaju u bjelovarskoj bolnici.

Drugim riječima, nova cesta neće služiti, kako su zacijelo mnogi Bjelovarčani pomislili, za skraćivanje puta između bolničkih zgrada, već ima točno određenu namjenu.

Podsjetimo i kako spomenuta cesta nosi ime po Božidaru Oreču, vozaču saniteta koji je u studenom 1991. godine poginuo na daruvarskom području, zajedno s bjelovarskim liječnikom Anđelkom Višićem, po kojem je prošle godine nazvana sama bolnica.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!