Hrebak: Ovo je nešto sramotno i nedopustivo! Grad će pomoći pravoslavnoj crkvi u saniranju štete…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – O šokantnim ustaškim i nacističkim natpisima koji su jutros osvanuli na pravoslavnoj crkvi, a o čemu je Klikni.hr prvi izvijestio oglasio se gradonačelnik Dario Hrebak. 

-Bjelovar je multikulturalan, tolerantan grad u kojem ovakva ponašanja nemaju mjesta. Očekujem od policije da brzo riješi ovaj slučaj. Mi kao Grad ćemo pomoći srpskoj pravoslavnoj crkvi da sanira štetu i razgovarat ćemo s njima o mogućnosti postavljanja kamera – kazao je Hrebak i dodaje. 

-Ovakvi izolirani slučajevi su sramota za naš grad i nešto nedopustivo, ali obzirom da znam koliko je naš grad multikulturalan, miran, vjerujem da je ovo samo jedan izolirani incident marginalne skupine koje ima u svakom društvu i svakom gradu. Takve stvari nisu dopuštene, mi ih osuđujemo i tu govorim o svim oblicima režima, i ustaškog i komunističkog i nacističkog – kazao je Herabak koji je dodao da se čuo sa Stefanom Maksimovićem, pravoslavnim svećenikom u Bjelovaru kojem je izrazio žaljenje te naveo da će Grad pomoći u saniranju štete.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!