Dogradonačelnik Brajdić: ‘Bjelovar očekuje mnoštvo sadržaja uoči Božića, a stiže i Matija Cvek!’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ovaj vikend vrhunac je svakog Adventa pa tako i onog bjelovarskog. To nam je potvrdio Igor Brajdić, dogradonačelnik Grada Bjelovara koji je otkrio da nas ovog vikenda očekuje mnoštvo sadržaja.

– Ovo je glavni vikend uoči Božića i čeka nas dosta sadržajan program. Danas u 19 sati na adventskoj pozornici nastupa grupa Soulwarmers. Zatim, u subotu 23. prosinca od 10 sati moći ćete uživati u šetnji s Djedom Mrazom korzom i središnjim parkom, čemu će se sigurno najviše razveseliti oni najmlađi. U 10 sati isto tako počinje Advent na tržnici na kojem širimo ljubav i veselje uz Tamburaški sastav Korak – otkrio nam je dogradonačelnik.

Osim toga, u 11 sati očekuje nas koncert “Duša moja kliče” pjevačkog ansambla Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar.

– Od 12 sati održavamo tradiciju i nešto svima poznato, a to je Božić uz vergl Dubravka Kovačevića na korzu, koji će trajati do 14 sati. Za mir u svijetu od 16 i 30 nastupit će Dječje glazbeno zabavište Ogranka Matice hrvatske. Naravno, tu je i tradicionalno paljenje četvrte adventske svijeće ispred katedrale sv. Terezije Avilske koju će zapaliti gradonačelnik Dario Hrebak sa suradnicima i s dječjim gradonačelnikom, a ceremoniju će predvoditi mons. Vjekoslav Huzjak, biskup Bjelovarsko-križevačke biskupije – dodaje Brajdić.

Od 19 sati nas očekuje koncert jednog od najpoznatijih glazbenika današnjice Matije Cveka na adventskoj pozornici gdje se, kako ističe dogradonačelnik, očekuje velik broj ljudi.

– Badnjak će isto tako proći dosta sadržajno. Od 10 sati na adventskoj pozornici očekuje nas koncert Bjelovarskih slavuja, od 11 sati koncert Matice umirovljenika, koji će sigurno privući velik broj ljudi, osobito stariju populaciju. Za kraj, od 19 sati opet one najmlađe čeka šetnja s Djedom Mrazom, a u to vrijeme će se ispred katedrale uprizoriti žive jaslice. Taj prizor čeka nas i na sam Božić ispred katedrale sv. terezije Avilske, od 10 sati – zaključuje Igor Brajdić.

Kroz sve ove dane čeka vas i zabava na klizalištu Ledeno carstvo koje je, kako je napomenuo Brajdić, ove godine vrlo posjećeno. Za kraj je dogradonačelnik svima poželio sve najbolje za blagdane i pozvao vas da uživate ovog vikenda u vrhuncu bjelovarskog Adventa.

FOTO: Tibor Javurek


PODIJELI S PRIJATELJIMA!