[FOTO] Zdravstveni space shuttle: Zavirite u novu zgradu bjelovarske bolnice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nova zgrada bjelovarske Opće bolnice „Dr. Anđelko Višić” proradila je u punom profilu. Naime, nakon što je još ranije ondje preseljen Objedinjeni hitni bolnički prijam, od početka ovoga tjedna preseljene su i kirurški odjeli. Tamošnje pacijente danas je u pratnji ravnateljice bjelovarske bolnice Sanele Grbaš Bratković te brojnih liječnika obišao i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić sa suradnicima.

– Prije godinu dana smo imali praznu zgradu opterećenu kreditima, a danas imamo novu zgradu bez kredita s novom opremom. Zahvaljujući Vladi RH i premijeru Andreju Plenkoviću, u opremanje je ove godine uloženo više od 7 milijuna eura. Na taj smo način podigli kvalitetu zdravstvene zaštite našim pacijentima, a našem medicinskom osoblju omogućavamo bolje uvjete rada. To je naš cilj – naglasio je Marušić koji je obišao dio pacijenata te prenio njihove dojmove o novom prostoru.

– Posebno me veseli što su pacijenti zadovoljni i s medicinskim osobljem i samim uvjetima. To je ono što je najbitnije jer sve ovo radimo zbog njih. Sada imamo bolnicu koja je na izuzetno visokoj razini koju nisu dostigli mnogo veći gradovi od Bjelovara – istaknuo je Marušić još jednom naglasivši važnost čovjeka u zdravstvenom sustavu. Kazao je i kako je u Bjelovarsko-bilogorsku županiju više liječnika došlo nego što je otišlo te kako će Županija i dalje nastaviti s provođenjem mjera kojima privlači liječnike i medicinsko osoblje. Kada vidimo ove uvjete rada, nastavio je Marušić, možemo biti sigurni da su oni dobar motiv, a možda i preduvjet da netko dođe raditi upravo kod nas.

Zadovoljstvo novim uvjetima koje je donijela nova zgrada istaknula je i ravnateljica bolnice doktorica Sanela Grbaš Bratković koja je obavila i prvu operaciju u novoj zgradi. Otkrila je kako je riječ o operaciji postoperativne kile.
– Pacijent je operiran u ponedjeljak, jučer je otišao kući, a oporavlja se dobro. Sve je prošlo u najboljem redu – kazala je Grbaš Bratković dodavši kako se svi zaposlenici još uvijek navikavaju na novi prostor, no kako sve ide svojim tokom.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!