[FOTO] Znamo tko je prvi pacijent operiran u novoj bjelovarskoj bolnici, ovo su njegovi dojmovi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zaprimljen protekle nedjelje u staroj bolnici, operiran u ponedjeljak u novoj bolnici, a u petak, baš uoči blagdana, pušten na kućno liječenje. Tako je ukratko izgledao tijek boravaka u bjelovarskoj bolnici prvog pacijenta koji je operiran u jednoj od novih operacijskih sala nove zgrade Opće bolnice „Dr. Anđelko Višić” Bjelovar. On je Tomislav Smrček Čonč, operirao je postoperacijsku kilu, a operaciju je izvršila ravnateljica bjelovarske bolnice, inače vrsna kirurginja, doktorica Sanela Grbaš Bratković.

– Ovo je moja treća operacija nakon što sam doživio prometnu nesreću prije dvije godine, a sve tri je radila doktorica Grbaš Bratković. Iako je riječ o operacijama, usudit ću se reći da imam samo lijepe uspomene. Naime, moje iskustvo s našom bolnicom, intenzivnom njegom i kirurgijom je izrazito pozitivno. Naravno, u novoj bolnici je sve puno veće, ljepše, ugodnije, udobnije i modernije, no nemam što prigovoriti ni staroj bolnici. Koliko god da je riječ o bolnom iskustvu, ono je za mene svaki put bilo pozitivno prvenstveno zbog osoblja. Naravno, neizmjerno je važno što sada imamo ovako divnu zgradu bolnice koja je primjerena vremenu u kojem živimo, no ipak je čovjek taj koji je na prvom mjestu. Sada imamo i divan prostor i sjajne liječnike i medicinsko osoblje, a to je sjajna vijest za sve pacijente – otkrio je svoja iskustva Smrček, dok je doktorica Grbaš Bratković pojasnila kako je prošla sama operacija.

– Ovog ponedjeljka smo napravili prvu veliku operaciju u jednoj od naših pet novih sala. Riječ je o operaciji postoperacijske kile. U timu smo sudjelovali ja kao operater, doktor Željko Štivić kao asistent, anestezirao je doktor Igor Žigman, a tu je bila i naša glavna instrumentarka Vesna Špoljar. Operacija je prošla bez problema i komplikacija, pacijent se odlično oporavlja, a blagdane će dočekati u svom domu – kazala je doktorica Grbaš Bratković priznajući kako se uoči operacije u novoj sali osjećala kao uzbuđeno dijete koje ide na put.

Osim što su prve operacije već izvršene, važno je istaknuti kako su ovog ponedjeljka u novu zgradu u potpunosti preseljene kirurške djelatnosti, a to su kirurgija, ortopedija, urologija, oftalmologija, otorinolaringologija te anestezija s intenzivnim liječenjem.
– Krenuli smo raditi. Jako smo zadovoljni i sretni. Ovdje ima zaista puno prostora, a sve je predivno i novo. Ovo nam je kao preseljenje u novu kuću pa se još malo trebamo naviknuti, no zahvalni smo što imamo priliku naviknuti se na bolje. Zgrada je velika, imamo puno pacijenata i tek se trebamo u potpunosti uhodati, no veselimo se. Ovo je zaista velika promjena u pozitivnom smjeru – kazala je Grbaš Bratković.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!