Daruvarska knjižnica je i ove godine pripremila poklone za najmlađe čitatelje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Svaka priča započinje prvom stranicom, a daruvarski mališani će svoju čitateljski priču započeti već svojim u prvim danima zahvaljujući Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar. Daruvarske knjižničarke su im tradicionalno pripremile poklon dobrodošlice, prvu slikovnicu i besplatno jednogodišnje članstvo.

-Djeca rođena krajem 2022. i ove godine su dobila pozivnicu na svoju kućnu adresu kojom roditelje pozivamo da dođu u knjižnicu i preuzmu svoje paketiće što mogu učiniti do kraja godine – kaže knjižničarka Danijela Marić.

Najljepši blagdanski poklon je knjiga, a slikovnicom i članstvom žele djecu uvesti u svijet čitanja i roditelje dodatno motivirati da svojim klincima čitaju. U tome su i uspeli jer pokazalo se da se oni koji u daruvarsku knjižnicu uđu među njene police i vraćaju.

-Ima naših korisnika koji su dugo članovi knjižnice, a ovom akcijom to postaju i njihova djeca, ali ima i onih koji dođu prvi put i većina njih i produži članstvo u knjižnici. Sretni smo zbog toga – zadovoljna je Marić.

Daruvarska knjižnica je s poklon paketićima za najmlađe krenula još 2008.-me, a prepoznalo ju je i Ministarstvo kulture koje je projekt razvilo do nacionalne razine pod nazivom “Rođeni za čitanje”.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!