Zabilježeni novi pomaci na šandrovačkom klizištu, zatražena pomoć Vlade

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠANDROVAC – Općina Šandrovac godinama muku muči s klizištem u samom Šandrovcu koje se pojavilo još 2015. godine i ugrozilo nekoliko kuća na tom području. Priroda je teško predvidiva, što potvrđuje i ovaj šandrovački slučaj. Načelnik Općine Šandrovac Dario Halauš kaže kako stanje nije ohrabrujuće.

– Zbog silnih oborina, na čeonoj strani klizališta, geolozi su zabilježili nove pomake. Bojimo da se događa jedan rascjep, otprilike desetak metara od čeone strane. On ugrožava stambene objekte, ali i komunalnu infrastrukturu – pojašnjava Halauš.

Riječ je o skupom zahvatu koji Općina Šandrovac ne može sanirati pa je zatražila interventna sredstva od Vlade. Čekaju povoljne rezultate, koji bi trebali uskoro stići.

– Nadam se da ćemo početkom iduće godine krenuti s izgradnjom potpornog zida, odnosno sanacijom klizišta iza tih kuća – zaključuje Halauš.

Šandrovac, inače, nije jedino mjesto u županiji koje muku muči s klizištem. Slične probleme svojedobno su imali i u Bereku i Ivanskoj. U Bereku, točnije tamošnjem naselju Krivaja, opasno klizište, koje je također prijetilo kućama, sanirano je 2016. godine, u što je uloženo gotovo milijun tadašnjih kuna. Otprilike u isto vrijeme sanirano je i opasno klizište u susjednoj općini, u naselju Samarica.
Foto: RESPONSa/Facebook


PODIJELI S PRIJATELJIMA!