Jana je prva beba rođena u 2024. godini u bjelovarskoj bolnici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak obišli su na prvi dan nove godine, tradicionalno, žurne županijske službe. Obilazak je otvoren s posjetom Zavodu za hitnu medicinu BBŽ-a gdje su djelatnice potvrdile da su imale više-manje mirnu noć, s najviše intervencija vezanih uz prometne nesreće i konzumiranje alkohola. Slično su potvrdili i na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu bjelovarske bolnice gdje ističu kako noći poput ove imaju desetak intervencija, što ipak nije malo.

Na odjelu rodilišta stigla je i prva ovogodišnja bjelovarska beba, a voditelj ginekologije Opće bolnice u Bjelovaru, doktor Goran Pavlović istaknuo je kako je bilo dosta posla.

– Dežurna je bila doktorica Željka Modrić-Nikolić i bilo je dosta posla. Završili smo 2023. s dva dodatna poroda, a godinu otvorili s još jednim porodom. U 1 sat i 8 minuta stigla je djevojčica Jana, teška 3990 grama i 50 centimetara duga. Sve je prošlo odlično i majka i beba su odlično – pohvalio se doktor Pavlović koji ističe kako su 2023. završili s 14 poroda više što je odličan znak za demografsku sliku Bjelovara i županije.

Gradonačelnik Hrebak zadovoljan je činjenicom da rodilište bilježi porast broja novorođene djece i nada se kako su i zbog noviteta i ulaganja u bjelovarsku bolnicu neke žene odlučile roditi u Bjelovaru, a ne, na primjer, Zagrebu.

– Važno je samo da nije bilo većih ozljeda, da nije bilo većih incidenata. Tri nove bebe u 24 sata, to je odlična vijest – poručio je Hrebak.

Župan Marušić istaknuo je da mu je drago kako je noć prošla mirno i dostojanstveno.

– Mirno smo izašli iz 2023. i mirno ušli u 2024., a najljepši poklon je mala Jana kojoj želimo sve najbolje – poručio je župan Marušić.

Davor Đalog, zapovjednik Javne vatrogasne postaje Bjelovar, istaknuo je kako je novogodišnja večer i noć prošla u najboljem redu i miru kada je riječ o vatrogascima.

– Nismo imali niti jednu intervenciju, zadnja intervencija bila je osiguranje novogodišnjeg vatrometa, pa je to znak da je noć prošla mirno – poručio je Đalog ali i dodao da nije zadovoljan statistikom za 2023. godinu jer su imali 40-ak posto više intervencija nego ranijih godina.

Oko tisuću intervencija manje zabilježeno je kod vatrogasaca na županijskoj razini i 2023. godina je, što se elementarnih nepogoda tiče, bila nešto mirnija, poručili su iz vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!