Smanjene liste čekanja diljem Hrvatske, evo kakva je situacija u bjelovarskoj bolnici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U posljednjih nekoliko tjedana liste čekanja u hrvatskim bolnicama smanjene su za 19 posto, pohvalio se nedavno ministar zdravstva Vili Beroš. Rezultat je to njegove naredbe bolnicama da liste čekanja za dijagnostičke i terapijske postupke spuste ispod 270 dana jer u protivnom ništa od europskog novca kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti. U bjelovarskoj općoj bolnici “Dr. Anđelko Višić” liječnicima je to pošlo za rukom i prije zadanog roka od 31. prosinca.
-Imali smo duže liste čekanja, no uspjeli smo riješiti taj problem, kako je i nalagao naputak iz Ministarstva. Uveli smo dodatan rad u poslijepodnevnim satima te nabavili i novu, dodatnu opremu, tako da smo sada ispod zadane granice od 270 dana – kazala nam je ravnateljica bjelovarske bolnice Sanela Grbaš Bratković.
Dodaje kako je riječ smanjenju liste za dijagnostičke preglede, a prema najavama iz Ministarstva, uskoro bi se na isti način trebale smanjivati i ostale liste čekanja.
Za sav prekovremeni rad zaposlenici zdravstvenih ustanova su adekvatno plaćeni, a za mnoge je liječnike dodatna motivacija bila i najava ministra Beroša da će im, u slučaju lista dužih od 270 dana za pojedine preglede u javnim ustanovama, biti zabranjen rad “u fušu” u privatnim klinikama.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!