Unatoč nedavnim nemilim događajima Hrebak poručuje da nema razloga za strah

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarčane je krajem godine šokiralo ubojstvo u Jošinama gdje je Ivica Komljenović namjerno pregazio svog prijatelja Stjepana Batkovića Batka, a iako u novogodišnjoj noći interventne službe nisu imale previše posla ta noć nije prošla mirno. Neki su se “dali oduška” bacanjem petardi pri čemu nisu na njima štedjeli, posebice u samom središtu grada na organiziranom dočeku, a dio građana je bio revoltiran što policija koja je bila prisutna nije reagirala i prava je sreća da nitko nije ozlijeđen. Iako su kraj prošle i početak ove godine obilježile nemile scene koje kod dijela građana izazivaju nesigurnost i strah i pitanje “je li Bjelovar siguran grad”, gradonačelnik poručuje kako razloga za strah nema.

-Naravno da možemo reći da je Bjelovar siguran grad. Nama se ubojstva ne događaju svaki dan i vjerujem da će policija poduzeti sve što treba da istraži sve oko tog ubojstva, ali da će isto tako poduzeti sve mjere kako bi Bjelovar ostao siguran grad. Nemamo godinama teža kaznena djela, ali tako nešto se ponekada desi. Ne možemo taj događaj povezivati s općom sigurnosti svih građana – kaže gradonačelnik Dario Hrebak.

Nesigurno su se osjetili oni koji su došli na doček s djecom zbog neodgovornih pojedinaca koji su nemilice bacali petarde.

-Nismo imali nikakvih ozljeda tijekom blagdana, ali to ne znači da ne trebamo pozivati građane da budu oprezni, savjesni i da ako već koriste pirotehniku da ju koriste oprezno i što manje – poziva Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!