[FOTO] Jesu li oronule zgrade prijetnja? Evo što Grad Bjelovar čini kako bi povećao sigurnost građana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sa stare kamene kuće u samom središtu Sinja sredinom prosinca kamen je pao na devetogodišnju djevojčicu. Dijete je završilo u induciranoj komi, no srećom, dobro se oporavlja. Ipak, ostaje pitanje koliko smo sigurni u središtima svojih gradova u kojima stare i oronule građevine nisu rijetkost. S druge strane, postoje brojni primjeri starih zgrada koje nakon obnove uljepšavaju vizuru grada.

– Grad Bjelovar je raspisao javni poziv za uređenje zgrada. Dakle, Grad sufinancira energetsku obnovu i to s 50 posto ukupnih troškova, odnosno maksimalno 30 tisuća eura. Ukupno smo za tu namjenu osigurali 265 tisuća eura. Pristiglo je 12 prijava – otkrio je bjelovarski dogradonačelnik Igor Brajdić naglasivši kako su vlasnici ti koji su dužni održavati svoje nekretnine. Pri tome dodaje kako gradski komunalni redari reagiraju na pozive građana.

– Vlasnici moraju znati da su oni ti koji su odgovorni za svoje objekte. Ipak, Grad je tu da im pruži ruku kroz financijsku pomoć oko energetske obnove. Na taj način je obnovljeno već dosta zgrada u samom središtu grada. Tome svakako treba dodati prvo konstrukcije, a uskoro i cjelovite obnove čak šest povijesnih zgrada u središtu grada koje će nakon obnove zablistati u posve novom ruhu, ali i čijom će se obnovom povećati sigurnost svih nas – kazao je Brajdić.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!