Nastavlja se europski put ŽRK Bjelovara: 13. siječnja u Dvoranu europskih prvaka stižu Nizozemke!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas je u uredu gradonačelnika najavljena utakmica 4. kola EHF European cup – woman između Ženskog rukometnog kluba Bjelovar i Cabooter Handbal Venlo iz Nizozemske. Nizozemke u Dvorani europskih prvaka gostuju 13. siječnja u 19 sati, dok je uzvratna utakmica na gostujućem terenu u Venlu po rasporedu u nedjelju 21. siječnju u 14 sati.

-Pruža se još jedna dobra šansa da se ode korak dalje. Grad će, kao što sam i rekao, to financijski pratiti. Ovo je stvarno jedna prilika da jedna sjajna generacija rukometašica Ženskog rukometnog kluba Bjelovar napravi jedan povijesni rezultat, jedan podvig i da prođu u daljnji slijed natjecanja – rekao je gradonačelnik Hrebak i dodao – Svaka utakmica košta otprilike 20 do 30 tisuća eura. Ja sam rekao da ćemo mi pronaći novce, ako treba, da idemo i do finala.

Klub je praznike iskoristio za pripreme, stoga je raspoloženje dobro te se na utakmicu gleda optimistično.

-Prema našem treneru Dariju Obranu, mislim da imamo šanse proći dalje – rekao je Ivan Turkalj, predsjednik ŽRK Bjelovar i osvrnuo se na druge ekipe – Druge ekipe su dosta jake i ako prođemo dalje ovo je povijesni uspjeh za Ženski rukometni klub.

Prokomentirao je Turkalj i dobru atmosferu koja trenutno vlada klubom.

-Mislim da je u klubu situacija više nego dobra, to će i igračice potvrditi, mislim da nikad nije bila bolja atmosfera nego sada. Financijski smo stabilni za sada, možemo sve, ne kasne plaće, sve ide u mjesecu, tako da smo to uspjeli stabilizirati sad je samo na njima da one da ostvare povijesni uspjeh te da budemo ponos ovog grada – ispričao je.

Osvrnula se na europsku sezonu i igračica Antonia Oremović – Mislim da je ova sezona stvarno sad već i povijesna s obzirom na rezultate koje ostvarujemo. Isto tako, želimo se zahvaliti svim gledateljima koji su bili prošlo kolo i nadamo se da će nas i ovo kolo doći podržati. Već dugo u gradu nije bilo ovakvih utakmica tako da vjerujem da će se dvorana napuniti i da će grad stati iza nas – ispričala je.

-Mi smo trenirali između Božića i sad nakon Nove godine. Pripremamo se, naravno, pokušavamo održati formu koliko god je moguće s obzirom da nam je liga završila već prije mjesec dana. Pripremit ćemo se najbolje što možemo, mislim da stručni stožer odrađuje sve maksimalno, na nama je da to prezentiramo sve na terenu i mislim da rezultat neće izostati – komentirala je spremu ekipe Ana-Maria Gavrić.

Budući da ih očekuje važna utakmica, rukometašice očekuju i dobru podršku s tribina, vrlo važan faktor domaćeg terena.

-S obzirom da je ovo prva utakmica domaća, pa tek onda idemo nakon. Mislim da bi i meni, kao i svim ostalim curama bilo super da dođe što više ljudi i da nas podrži jer ćemo tako ostvariti bolji rezultat – pozvala je gledatelje Renata Petrović.

Na konferenciji je sudjelovao i Milan Mateković, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje i sport koji je čestitao predsjedniku Turkalju na nastavku razvijanja Ženskog rukometnog kluba Bjelovar te igračicama koje svojim doprinosom klubu omogućuju razvijanje bjelovarskog sporta.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!