Daruvarski advent najljepši u kategoriji srednjih gradova. Bjelovar drugi među velikim gradovima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Po izboru i broju lajkova na portalu Gradonačelnik.hr, Daruvar ima najljepši advent u Hrvatskoj u kategoriji srednjih gradova. Borba s Vinkovcima je bila napeta do samoga kraja, no Daruvar je na kraju pobijedio s 2690 glasova. Veliko je to priznanje za Grad Daruvar i Turističku zajednicu Grada Daruvara te pravi poticaj i za sljedeću godinu. 

U kategoriji velikih gradova natjecalo se 48 gradova, a Bjelovar je zauzeo visoko drugo mjesto s 4.297 glasova. Prvo mjesto uvjerljivo je osvojio Varaždin. 

-Zadovoljan sam ovogodišnjim Adventom u Bjelovaru jer su prije svega zadovoljni naši sugrađani. Hvala svim Bjelovarčanima te svima koji su došli u naš lijepi Bjelovar i zaista mi je drago što je Advent bio posjećen. Sadržaj je bio raznovrstan, za svakoga ponešto. Atraktivno klizalište je oborilo rekord te je klizalo više od 14 tisuća ljudi što je jako puno. Imali smo i malu školu klizanja, dobre i zanimljive koncerte Matija Cvek, Najbolji hrvatski tamburaši i drugi, zatim nastupi od najmlađih u školama i vrtićima do najstarijih Matice umirovljenika i Slavuja, Djed Božićnjak, Moto mrazovi, zatim mažoretkinje, udruge žena, Češka obec, a to je samo dio svih onih koji rade i djeluju unutar Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara koji su svojim nastupima ove blagdane učinili ljepšima – kazao je zamjenik gradonačelnika Bjelovara Igor Brajdić i nastavlja.

-Naravno tu su i naši vrijedni izlagači koji su bili tu i po najvećoj hladnoći, a prisjetimo se i snijeg je bio pao za vrijeme paljenja prve Adventske svijeće. Naša biskupija organizirala je žive jaslice, a upravo to i je bit Božića, rođenje Isusa Krista. Grad nam je bio lijepo ukrašen i zahvaljujem se i tvrtkama Rotor i Cvjetni atelje Marina, kao i Mili Kutleši na tonskoj podršci. Sva ljepota Adventa zabilježena je fotoaparatom Tibora Javureka, Stipe Bošćića, Štefana Brajkovića i brojnih građana koji su slikali i dijelili fotografije. Naravno, veliku podršku imali smo i od lokalnih medija koji su promovirali naš Advent što je izuzetno pozitivno i hvala na tome. Moj je posao možda bio i najlakši jer sam samo koordinirao. Ovaj Advent je bio uspješan zahvaljujući zajedništvu svih koji su sudjelovali. Za kraj zahvala ide onima najzaslužnijima, a to su organizatori koji su si zaista dali truda, kolege iz Gradske uprave, tvrtke Komunalac, Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar, Centra za cjeloživotno učenje i kulturu, Gradskog muzeja Bjelovar i Knjižnice Petar Preradović – istaknuo je Brajdić

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!