Bilogorske vikendice tražene čak i u Splitu i Dubrovniku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Vikendice u okolici Bjelovara koje su do prije sedam-osam godina punile oglase i prodavale se po smiješnim cijenama, danas su tražena roba koja će uz određene uvjete vrlo lako i brzo naći kupca.

U popularnom oglasniku njuškalo.hr danas je u kategoriji kuće za odmor u ponudi tek deset vikendica, a do prije par godina ta je brojka bila veća od 30.

„Vikendice se jedno vrijeme uopće nisu tražile i ponuda je stvarno bila velika. Međutim, u posljednje vrijeme interes je puno veći, a ponuda puno manja”, govori Narcisa Krivačić iz Nekretnina Krivačić. Razlog povećanoj potražnji pronalazi u sve većem broju prodanih stanova. Sve je više ljudi koji žive u stanovima i koji zbog toga imaju potrebu za svojim komadom zelenila i prirode.

Usto, posljednjih godina sve je više stranaca koji se ne pojavljuju u ulozi kupaca nekretnine, nego u ulozi turista koji dolaze uživati u pitomom bilogorskom kraju.
„Uređene vikendice s okućnicom vrlo lako se daju u najam, pogotovo ako je dostupna domaća hrana i neki sadržaji tipa bicikala, pa je i to sigurno jedan od razloga zbog kojeg je porasla potražnja. Dogodio se određeni turistički boom na kontinentu, pa tako i u našim krajevima”, potvrđuje Krivačić.

Što se pak tiče popularnosti, kao atraktivne lokacije ona navodi Maglenču, Kapelu i Rakitnicu.

„Relativno nedavno prodali smo jednu prekrasnu drvenu vikendicu u Rakitnici za 21 tisuću eura, a bila je i jedna u Tomašu koja je postigla cijenu od 30-ak tisuća eura i bila je potpuno uređena”, ističe Krivačić.

Kao jednu posebnu kategoriju kupaca navodi vlasnike apartmana u Splitu, Dubrovniku i diljem Jadranske obale. Oni kupuju vikendice u našem kraju koje potom koriste tijekom turističke špice, da pobjegnu od gužve i ljetnih žega.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!