Prvi dan nastave u novoj zgradi Glazbene škole: ‘Profesori i učenici su oduševljeni’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Stigao je i taj dan. Učenici i profesori Glazbene škole Vatroslava Lisinskog održali su prvi nastavni dan u novoj zgradi škole vrijedne 3.7 milijuna eura koja se nalazi u Ulici Vlahe Paljetka.

Podsjetimo, izgradnja nove zgrade Glazbene škole počela je u veljači 2021. godine, da bi nakon tehničkog pregleda u prosincu sve bilo spremno za premještaj.

Učenici i profesori Glazbene škole godinama su stalno morali mijenjati boravišta. Nastava se pohađala na nekoliko lokacija, u matičnoj zgradi u Ulici Vatroslava Lisinskog, u Domu kulture, bivšem đačkom domu, a na posljetku i u bivšem prostoru Elektrometala.

-Da, ušli smo u novu zgradu i danas smo imali prvi nastavni dan. Reakcije učenike su pozitivne, a i kolege profesori mi kažu da su oduševljeni. Imamo 420 učenika i oni sada konačno pohađaju nastavu u novoj, modernoj zgradi. Zaista veliki dan za sve nas – kazala je ravnateljica Nevenka Presečan Arvay.

Kontaktirali smo župana Marka Marušića kojeg smo upitali što će biti sa zgradom u Ulici Vatroslava Lisinskog gdje se do sada održavao dio nastave.

-Plan je u tu zgradu premjestiti Javnu ustavnu Razvoju Agenciju BBŽ (JURA). Naime, oni su trenutno u najmu prostora HGK-a i plaćaju najam, a potezom preseljenja napravili bi određene uštede. Naravno, prostor “stare” Glazbene škole prethodno će trebati prilagoditi potrebama JURE, a ostane li slobodnog mjesta, razmišljamo i o mogućnosti dati ga u najam, čime bi osigurali sredstva za plaćanje režija, zaključio je župan Marko Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!