Počinje veliki ciklus asfaltiranja, na red stiže i najkatastrofalnija ulica u Bjelovaru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U sklopu Aglomeracije 2 niz gradskih ulica koje su trenutno u vrlo kritičnom stanju dobit će novo ruho. Baranjska, Bilogorska i Blajburških žrtava, Gundulićeva, Livadićeva, Matije Gupca, Osječka i Trumbićeva ulice su koje će se prokopati radi izmjene vodovodne ili kanalizacijske infrastrukture, a nakon toga će biti ponovno asfaltirane. Baš kao što je bio slučaj i u prvom krugu, i ovoga puta „isprsit će” se Grad Bjelovar i to s oko milijun eura.

Od svih spomenutih ulica, svakako je za izdvojiti Livadićeva. Po modelu postolara s najgorim cipelama, u Livadićevoj ulici nalazi se upravna zgrada Komunalca, a riječ je o prometnici po kojoj se svakodnevno voze komunalna teretna vozila.

Otvorene ponude

Predviđeni budžet Vodnih usluga za ove radove iznosi 1,65 milijuna eura, a danas su otvorene pristigle ponude koje su ipak nešto više nego što je planirano.

Naime, koprivnički Koming ponudio je 1,877 milijuna eura, a zagrebačka AMB gradnja bila je viša od dva milijuna eura.

Podsjetimo, početkom godine otvorene su i ponude za rekonstrukciju magistralnog vodovoda Delovi – Bjelovar vrijednosti 9,55 milijuna eura bez PDV-a, a najniža ponuda bila je ona zajednice tvrtki Koming i Brana s iznosom od 9,25 milijuna eura. Vrijedi spomenuti i da magistralni vodovod prolazi kroz Ulicu Andrije Hebranga koja će se također obnoviti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!