Nakon 12 godina potpisan ugovor o dovršetku dvorane u Hercegovcu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Hercegovcu je konačno potpisan ugovor o radovima na prvoj fazi dovršetka školsko sportske dvorane. Radi se o tvrtki „građevinski obrt Lagundžić“ koja će nakon 12 godina iščekivanja Hercegovčansku dvoranu napokon privesti korak bliže kraju.

-Zato mi je drago da smo potpisali ugovor ukupne vrijednosti nešto više od 457 tisuća eura bez PDV-a, da je izvođač ovdje i da je rok od uvođenja u posao 180 dana – rekao je o ugovoru župan Marušić i dodao – Ono što je naš cilj je da tijekom 2025.djeca ovdje mogu obavljati tjelesni i da dvorana može biti u korist mještana općine Hercegovac i svih ostalih koji će dvoranu koristiti.

Osnovna škola Slavka Kolara u Hercegovcu broji 116 učenika te bi taj broj trebao rasti, stoga će im ovaj ugovor težak 457 tisuća eura napokon omogućiti kvalitetno provođenje nastave.

-Nastava se dugi niz godina odvijala u jednoj adaptiranoj učionici koja je otprilike veličine 60-ak kvadrata što znamo da nije primjereno za 21. stoljeće i suvremenu nastavu – rekla je ravnateljica Osnovne škole Slavka Kolara Zrinka Cjetojević i dodala – Trenutno je u školi 116 učenika i veseli nas što vidimo da u Hercegovac dolaze mlade obitelji i prestao je pad učenika tako da je projekcija za sljedećih 6 godina 120 – 122.

-Iznimno nam je drago što je ostvareno ovo ulaganje ne samo u odgoj, obrazovanje i sport, nego i mlade jer će učenici i učitelji moći uživati u suvremenim oblicima rada, ne samo u redovitoj nastavi, nego i u izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima. Također, objekt će moći koristiti i razne sportske i ostale udruge.

Ravnateljica je spomenula i kako je gradnja započela 2010 da bi 2012 sve stalo – Ja sam sa svojim učenicima promatrala nestrpljivo kroz prozor, ali ništa se nije odvijalo.

-Konačno nešto što smo svi ovdje dugo dugo očekivali ide prema svom završetku – komentirao je dugogodišnju izgradnju dvorane načelnik Boro Bašljan i pritom dodao – Onaj dan kad ćemo ovdje presjeći vrpcu za otvaranje će biti meni jedan od najvedrijih i najveselijih dana u životu.

Ostalo je još samo odabrati nadzor, no iz Županije kažu kako bi to trebalo biti kroz petnaestak dana.

-Mi iskustva imamo s takvim radovima, već smo radili takav posao u dvorani u Velikom Grđevcu. Rokove ćemo ispoštovati, čekamo uvođenje u posao, čim nas uvedu u posao mi krećemo s radovima – zaključio je Marijo Lagundžić, vlasnik firme koja je izvođač radova.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!