Toranj za bušenje u Velikom Korenovu nadvisit će jedini bjelovarski neboder

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Pripremne radnje za postavljanje opreme za testnu bušotinu namijenjenu crpljenju geotermalne energije završene, a sljedeći korak je podizanje 40-ak metara visokog tornja. Prema neslužbenim informacijama, oprema će se dopremiti na čak 70 kamiona, a vrijedi spomenuti i da će toranj nadvisiti jedini bjelovarski neboder.

“Sljedeća faza gradnje nove bušotine vrijedne 4.4 milijuna eura je danas krenula. Ona znači da će se iduća dva tjedna sklapati toranj visine 40 metara koji bi trebao biti funkcionalan za bušenje do kraja ovog mjeseca, možda i malo prije. Tad kreće samo bušenje koje će trajati mjesec dana.

Očekujemo tijekom veljače pronaći vodu temperature od oko 80°C.

Ovo je strateški projekt Grad Bjelovar koji će promijeniti naš grad i pretvoriti ga u energetski neovisan i održiv grad.

Veliko hvala vladama Kraljevine Norveške, Islanda i Lihtenštajna za 1.3 milijuna eura sufinanciranja za ovaj fenomenalan projekt. Isto tako zahvaljujemo na potpori 1 milijun eura i Vlada Republike Hrvatske”, pohvalio se na svojoj Facebook stranici gradonačelnik Dario Hrebak u srijedu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!