Prošla su tri tjedna od vandalizma u središtu Bjelovara, što je policija dosad otkrila?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Prošla su točno tri tjedna otkako je netko uništio novu fasadu na pravoslavnoj crkvi Svete Trojice u Bjelovaru. Podsjetimo, vandalizam se dogodio u noći s 20. na 21. prosinca. Bjelovarčane je to jutro u samom središtu grada dočekao strašan prizor – na tek obnovljenoj crkvi, duž čitavog pročelja, crnom bojom stajali su ispisani nacistički i ustaški simboli.

Policija ni nakon gotovo tri tjedna nije počinitelja privela licu pravde. Iako u PU bjelovarsko-bilogorskoj ne žele govoriti o detaljima istrage, neslužbeno doznajemo kako se krug oko vandala polako steže. Iz pouzdanih izvora doznajemo kako su nadzorne kamere u središtu grada detaljno pregledane nekoliko puta, nakon čega je utvrđeno kako se počinitelj do pravoslavne crkve najvjerojatnije dovezao biciklom. Policija navodno ima i druge tragove koje upućuju na identitet bjelovarskog vandala odgovornog za suludi čin nagrđivanja crkve. Doznajemo i kako bi javnost o svemu službeno trebala biti informirana i ovih dana.

U međuvremenu je pročelje crkve Svete Trojice privremeno sanirano. Sramotni simboli su prekriveni bojom, no fasadi će trebati detaljna obnova, u čemu bi trebao pripomoći i Grad Bjelovar. Riječ je, inače, o vrijednom spomeniku kulture koji je podignut krajem 18. stoljeća te je najveća crkva na području Mitropolije zagrebačko-ljubljanske.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!