Uskoro Međunarodni tjedan udaraljkaša. Dolaze umjetnici iz Japana, Španjolske…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Idući četvrtak (18. siječnja) Bjelovar postaje svjetsko središte udaraljkaška. Naime, tada će početi 21. izdanje Međunarodnog tjedna udaraljkaša, Internacional Percussion Ensemble Week, IPEW 2024.

Koncertni program trajat će od 18. do 20. siječnja 2024.

– Svašta smo pripremili, a izdvojio bih naše inozemne goste. Dolazi nam veliki ansambl od deset izvođača iz Španjolske. Dolaze i gosti iz Japana. Riječ je o profesionalnom ansamblu koji će održati završni koncert u subotu. Njih predvodi jedan iznimno poznati japanski udaraljkaš, kolega Shinito Ueno koji je već dva puta bio u Bjelovaru. Koncert otvaranja kao i svih dosadašnjih godina bit će onaj rezidentnog ansambla festivala biNg banNga, ansambla udaraljki, a predstavit će se i neki od solista sa zagrebačke Muzičke akademije. Kao i prethodnih godina bit će i mlađih ansambala iz glazbenih škola koji će biti svojevrsne predgrupe i zagrijat će nastupima i mlađe generacije udaraljkaša – kazao je idejni začetnik i umjetnički voditelj IPEW-a prof. Igor Lešnik i dodaje.

Zagrijavanje za Bjelovar

-Izdvojio bih i suradnju s ‘Rođendanom umjetnosti’. To je jedno veliko događanje koje organizira umjetničko područje Sveučilišta u Zagrebu, događa se na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a ide u izravnom prijenosu u europsku mrežu. U šestosatnom prijenosu svoje sudjelovanje imat će i gosti Međunarodnog tjedna udaraljkaša, što će biti izvrsno zagrebačko zagrijavanje za tri dana beskonačnih udaraljki u Bjelovaru – naglasio prof. Igor Lešnik.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!