[FOTO] BBŽ: Za studentske stipendije 150 tisuća eura godišnje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorska županija u ovogodišnjem proračunu osigurala je 150 tisuća eura za stipendije namijenjene smanjenju troškova studiranja za 60 studenta sa županijskog područja, a bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić u petak je potpisao ugovore s 30 stipendista koji su to pravo stekli ove akademske godine. Bjelovarsko-bilogorska županija stipendistima isplaćuje stipendiju deset mjeseci godišnje, a mjesečni iznos je 132 eura, odnosno 398 eura za studente medicine, s obzirom da je riječ o deficitarnom zanimanju.

„Bjelovarsko-bilogorska županija je županija u kojoj se cijeni znanje, a tomu u prilog govori i da za stipendije iz županijskog proračuna izdvajamo 150 tisuća eura godišnje. Naša je želja da stipendije budu što veće i da obuhvatimo što veći broj studenata”, istaknuo je župan Marušić dodavši da više stipendije za studente medicine ne znači da su ostali studenti manje vrijedni.

„Naš je prioritet ulaganje u mlade i ulaganje u znanje, a ovim putem želimo osigurati studentima što lakši i ugodniji život”, naglasio je župan Marušić te uputio čestitke studentima i njihovim roditeljima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!