[FOTO] Vedrana se u slikanje zaljubila kao djevojčica, a danas živi svoj san!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Koprivničanka Vedrana Gadanec svestrana je umjetnica koja se za slikanje počela zanimati još kao djevojčica. Njezin put do snova nije bio posut ružinim laticama, ali se na kraju, svojom hrabrošću i ustrajnošću, izborila za posao iz snova.

– Moja ljubav za slikanjem proteže se još od malih nogu. Počela sam crtati kao djevojčica i upotrebljavala sam od crtaćeg pribora što god mi je došlo pod ruku. Kada ne bih imala bojice, onda bih upotrijebila ugljen. Bila sam uvijek snalažljiva i kreativna u pronalaženju ideja i kako ni iz čega dobiti nešto. Kao klinka sjećam se da sam najviše crtala bumbare i pčele. Ne znam zašto, ali oduvijek sam ih smatrala jako zanimljivima pa sam ih i crtala gdje god bih stigla. Mislim da moja majka još uvijek čuva neke primjere mojih pčela i bumbara. Također, voljela sam od mladih dana crtati pejzaže i njih bih najviše crtala ugljenom. Dok su druge djevojčice skupljale barbike ja bih samo tražila bojice i papir, također sam obožavala i bojanke. Tako da mi nije stran rad s bojama i bojanje te stvaranje, uživam u tome od malih nogu – priča Vedrana.

Vedrana je htjela upisati akademiju likovnih umjetnosti, no bila je spriječena zbog slabe podrške.

– Ipak sam upisala Novinarstvo na Sveučilištu Sjever u Koprivnici te uspjela na istom fakultetu i magistrirati. Ne radim u struci, jednostavno sam previše vizualan tip osobe pa sam jedna od rijetkih koja može reci kako sam pronašla posao iz snova – dodaje.

“Paint&Wine”

Taj posao odnosi se na sve popularniji “Paint&Wine”.

– Nakon što sam radila u trgovini pa i u restoranu, pronašla sam se kao voditeljica slikovnih radionica za dobro nam poznati Paint&Wine i to onaj u Varaždinu. Ja kažem kako je prst sudbine uperio u mene kada mi se prikazao oglas kako traže još umjetnika da se pridruži njihovom timu slikara. Stoga sa odlučila biti uvjerena u svoje znanje koje sam tkala godinama što se tiče crtanja i slikanja te sam se odvažila poslati životopis i molbu. Na kraju sam dobila veliku čast raditi ono što volim iz sveg srca te uživati svaki dan. Moj posao nije posao već moja velika ljubav. Tako da sam neizmjerno zahvalna na prilici koja mi se pružila, pogotovo jer nisam imala prilike upisati akademiju likovnih umjetnosti niti raditi kao učiteljica likovnog – navodi Vedrana.

Vedrana uživa u ulozi voditeljice jer je, kako kaže, svoja i opuštena.

– Šalim se s ljudima koji mi dolaze na radionice, uživam slikajući. Stvarno radim s osmijehom na licu i kada god slikam, bilo to poslovno ili privatno, jednostavno uranjam u svoj svijet i nema tu stresa niti briga. Slikanje je za mene “art terapija” – dodaje.

Probala je oslikavati i tekstil.

– Probala sam oslikati traper jaknu pa sam čak oslikavala i zidove. Isto tako oslikala sam neke dijelove unutar svoje VW Bube tako da bude stvarno unikat – kaže.

Kada slika, najviše upotrebljava akril, kako na radionicama tako i privatno.

– Nema tu neke posebne tehnike, to meni dođe prirodno. Nije mi problem nacrtati planinu ili pak jezero. Pitanje je samo koji kist ili pribor ću upotrijebiti kako bi dobila ono što želim. Od slika doslovno slikam sve, od pejzaža, mrtve prirode, životinja, zgrada, itd. Što god da mi padne na pamet, moje ruke to stvore tako da se na mojem platnu moze naći sve i svašta. Od slika ja mislim da najviše slikam životinje pa poslije toga pejzaže. Slikam i ljude, lica, radnje, stvarno ima puno toga, a pošto volim slikati svašta teško mi je onda odlučiti koja mi je slika najdraža. Meni su sve najdraže jer ih sve s jednakom voljom i ljubavlju izrađujem – rekla je Vedrana.

Poruka umjetnicima

Vedrana ima poruku i za sve buduće umjetnike.

– Kroz ono što sam dosad vidjela i doživjela, smatram kako u svakom od nas leži taj mali umjetnik kojeg samo treba malo pogurati da isproba i vidi kako je stvoriti vlastito remek djelo. Tako da ja kroz svoje radionice vidim trud koji se tu ulaže i vidim kako isti pojedinci dolaze više puta što znači da im se svidjelo. Isto tako, nakon više puta, ljudi vježbaju ruku na kistove, potiske te ih savladavaju i slikaju kao pravi slikari. Tako da ne treba nikada odustati ili nikada ne probati nešto. Osobno sam se nakon svih svojih pokušaja u likovnim vodama uspjela izboriti da radim ono što stvarno volim, a imala sam prepreka. Stoga ne budite bedasti, hrabro se borite i nemojte dopustiti da išta stane na put vašim snovima – poručila je Vedrana.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!