Odabrana ravnateljica Zavičajnog muzeja Daruvar, otkrila prioritete u nadolazećem razdoblju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zavičajni muzej grada Daruvara ima novu-staru ravnateljicu Mariju Ivandekić. Nakon što je godinu i pol bila v.d. ravnateljica te važne gradske kulturne ustanove, sada je i službeno postala ravnateljica. Potpis na novi ugovor, priča nam ona sama, nije ništa značajno promijenio u njezinom životu, već je samo nastavila raditi kako je radila i do sada – predano i motivirano.

– Trenutno smo u pripremi za Noć muzeja, imali smo bogat advent i nismo stali posljednja dva mjeseca. Ja se nadam da ćemo samo nastaviti raditi ono što smo radili kroz godinu i pol. Organizirali smo dosta događanja koji su nam izvrstan pokazatelj kako dalje. Osluškivali smo zajednicu i pratili njihove želje, pa to planiramo i u budućnosti – priča, dodajući da im je san jednoga dana imati stalni postav.

– Mi ćemo se i dalje baviti prikupljanjem, obradom i zaštitom građe, to nam je prioritet. Također, bavit ćemo se prijavom zbirke i njezinom digitalizacijom. Van toga, želja je ponuditi zajednici kulturno-zabavni i umjetnički program, pa nastavljamo dobru suradnju s gradskim institucijama – priča.

Muzej najčešće posjećuju turisti koji nisu iz grada, a čine čak 75 posto posjeta.

– Imamo više stranih posjetitelja. Daruvarčani nešto rjeđe stižu do nas, često nas posjete posjetitelji Daruvarskih toplica, turisti iz cijele Hrvatske. Planiramo suradnju s Veteranskim centrom, pa su već počeli dolaziti i njihovi korisnici, odnosno posjetitelji – pojašnjava i dodaje da bilježe povećan porast posjetitelja prošle godine u Muzeju.

– S uredovnim radnim vremenom smo počeli u kolovozu 2022. godine, pa ne možemo u potpunosti usporediti 2022. i 2023., ali broj posjetitelja od kolovoza do prosinca 2023. povećao za 126 posto u odnosu na isti period godinu prije – priča i dodaje da svi njihovi ambiciozni planovi prvenstveno teže tome da Daruvarčani i turisti budu kulturno i društveno usrećeni i zadovoljni.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!