Čazma: Sve je spremno za rekonstrukciju prometne ulice i izgradnju kružnog toka. Evo detalja…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Čazma financirao je izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju Ul. sv. Andrije u Čazmi.

Riječ je o rekonstrukciji državne ceste D26, gdje se planira rekonstruirati od križanja s državnom cestom D43 (U. M. Novačića) do križanja s Ul. M. Gupca, u duljini od 1700 m.

To uključuje proširenje postojeće ceste, izgradnju kružnog toka te uređenje pješačkih staza. Također, izvedbu javne rasvjete kružnog raskrižja i nove vertikalne i horizontalne prometne signalizacije, čime će se povećati razina sigurnosti odvijanja prometa.

Svi preduvjeti su tu

-S obzirom na sporazum s Hrvatskim cestama, vjerujemo da će ovaj zahvat ući u plan za ovu godinu. Grad Čazma ishodio je građevinsku dozvolu te su stvoreni svi preduvjeti za izgradnju. Osim tog zahvata, planiramo i daljnju rekonstrukciju pravca D26, do skretanja za Bojanu, gdje će se cijelom dužinom prometnica proširiti, radi lakšeg i sigurnijeg prometovanja – izjavio je gradonačelnik Dinko Pirak.

Napomenimo i to da je u tijeku provedba javne nabave za izvođača izgradnje nogostupa prema Dapcima te će i gradnja uskoro krenuti.

-Dočekali smo i dugo traženi i dugo očekivani nastavak gradnje nogostupa prema Dapcima, zbog čega mi je iznimno drago. Svjestan sam činjenice da mnogi pješaci, a među njima je puno djece, svakodnevno koriste taj prometni pravac bez pješačke staze, što je vrlo opasno. Nadam se da će uskoro taj dio biti iza nas – rekao je gradonačelnik Pirak


PODIJELI S PRIJATELJIMA!