Župan potpisao ugovor: Stiže širokopojasni internet na područje Bjelovara i sedam općina

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U cilju unaprjeđenja širokopojasne infrastrukture i poticanja digitalnog razvoja, župan Marko Marušić u ime Bjelovarsko-bilogorske županije potpisao je danas sporazum o partnerstvu s Hrvatskim Telekomom.

Ova suradnja korak je bliže uvođenju širokopojasnog interneta na područje Grada Bjelovara i općina Rovišće, Zrinski Topolovac, Kapela, Veliko Trojstvo, Severin, Šandrovac i Nova Rača – naveli su iz Županije.

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti, kao Nositelj okvirnog nacionalnog programa potvrdila je usklađenost projekta s inicijalnim planom implementacije Nacionalnog programa razvoja širokopojasne agregacijske infrastrukture. Projektom se planira uvođenje mreža velikog kapaciteta u kućanstva i objekte javne namjene, čime će se omogućiti bolja i veća dostupnost usluge.

-Bjelovarsko-bilogorska Županija prethodno je provela dvije studije Plana razvoja širokopojasne infrastrukture za područje cijele županije, od kojih je Hrvatski Telekom iskazao interes za područje koje obuhvaća Studija 1. Odabrana Studija 1 sadrži općine i grad Bjelovar koje su prepoznate kao područje od komercijalnog interesa.Nakon što se provede evaluacija projektnog prijedloga koji podnosi Hrvatski Telekom i odobrenja provedbe projekta od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, očekuje se potpisivanje Ugovora o provedbi širokopojasne infrastrukture – istaknuli su u priopćenju iz Bjelovarsko-bilogorske županije i dodaju.

-Iako drugi operateri nisu iskazali interes za ostala područja županije unutar Studije 2, Bjelovarsko-bilogorska Županija nastavit će s trudom i nastojanjima kako bi i ostatak županije bio pokriven širokopojasnom infrastrukturom – poručili su iz Županije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!