Nagrada za najljepšu božićnu okućnicu pripala obitelji Nagy iz Marinog Sela

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U zgradi lipičke Gradske uprave 18. siječnja, uz prisustvo gradonačelnika Vinka Kasane te direktora Turističke zajednice Grada Lipika Hrvoja Kovačića, kao i članova Mjesnog odbora Lipik Bore Tutića i Alena Tutića, koji su uz direktora Kovačića bili članovi žirija, sudionicima ovogodišnjeg natječaja dodijeljena su priznanja i nagrade za najljepšu zimsku, odnosno božićnu okućnicu Grada Lipika.

Ove je godine u akciji „Najljepša božićna okućnica 2023.“ sudjelovalo devet sudionika iz Kukunjevca, Lipika, Marinog Sela i Poljane. Neki su od njih sudjelovali i ranijih godina, a neki sa svojim okućnicama su sudjelovali po prvi put. To su obitelji Borovičkić (Poljana), Dujmović (Poljana), Majdandžić (Kukunjevac), Mirković (Lipik), Milas (Marino Selo), Nagy (Marino Selo), Spasojević (Poljana),Tunjić (Poljana) i Zorbas (Lipik).

Dobrodošlicu im je poželio direktor TZ Lipika Hrvoje Kovačić istaknuvši da mu je iznimno drago pozdraviti sve okupljene sudionike natjecanja za najljepšu božićnu okućnicu. On im je zahvalio i na sudjelovanju, ali i na velikom trudu kojim su doprinijeli da Lipik ponovno bude jedna od prepoznatljivih zimskih turističkih destinacija.

Prije same dodjele priznanja sudionicima se obratio i gradonačelnik Vinko Kasana naglasivši da je cijeli smisao ove akcije potaknuti i animirati građane na sudjelovanje u uljepšavanju Lipika u ovo božićno vrijeme.

– „Uz sav trud koji ulažemo kako bi uljepšali sva naša naselja, taj cilj se ne može u potpunosti postići ako se u njegovo ostvarenje ne uključe i građani.”, rekao je gradonačelnik, pohvalivši trud svih ovogodišnjih natjecatelja te dodavši kako će sljedećeg adventa biti ukrašen i obnovljeni lipički perivoj koji će ponovno zasjati u punom sjaju kao i prethodnih godina, ali i čitav grad.

Stručni žiri (direktor TZ Hrvoje Kovačić, predsjednik MO Lipik Bore Tutić i član Alen Tutić) je obilazio prijavljene okućnice da utvrdi autentičnost svih lokacija i priloženih fotografija, a ubrajali su se i glasovi prijatelja uključenih obitelji koji su za njihove okućnice glasali putem Facebook stranice Turističke zajednice Grada Lipika.

Shodno svemu navedenom, najljepšom okućnicom proglašena je ona od obitelji Nagy iz Marinog Sela koja je ranijih godina također pobjeđivala u sličnim akcijama.

Svi sudionici su nagrađeni za svoj trud bonom od 50 eura, a pobjednik je uz bon od 100 eura nagrađen i simboličnom titulom „Najljepše okućnice“. (mk)

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!