Glasajte za video učenika Ekonomske škole i pošaljite ih na studijsko putovanje u Bruxelles

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar od ove školske godine u okviru inicijative Europskog parlamenta u Hrvatskoj provodi obrazovni program „Škola ambasador Europskog parlamenta“.

Programom se nastoji omogućiti mladim ljudima bolje razumijevanje njihovih prava, upoznati ih s radom i odgovornostima zastupnika u EU parlamentu te im osvijestiti načine na koje mogu aktivno sudjelovati u kreiranju europskih politika.

U svrhu provođenja ovog programa učenici Ekonomske i birotehničke škole organizirali su neke aktivnosti na nivou škole (obilježavanje Međunarodnog dana tolerancije u okviru Svjetskog dana filozofije), humanitarne akcije (Međunarodni dan ljubaznosti – posjet azilu Šapa; Međunarodni dan djeteta – humanitarna akcija prodaja palačinki i vafla), sudjelovanje u projektu OŠ Rovišće o mentalnom zdravlju „O.K. je ne biti O.K.“ te prijava na natječaj Europskog parlamenta u Hrvatskoj #EUcrtice na kojem su svojim videom o Vučedolskom Orionu osvojili prvo mjesto te se upravo pripremaju za nagradno putovanje i počasno mjesto na Euroscola natjecanju u Europskom parlamentu u Strasbourgu.

Svaki glas pomaže

Osim toga, Ambasadori EBB-a istražili su temu posvojenja u RH i nekim drugim državama članicama EU te došli do određenih rješenja koja su primjenjiva na cijelu Europsku uniju. Također, o toj su temi također snimili video koji su prijavili na natječaj Europske komisije „ImagineEU“ kojim se mladi Europljani pozivaju da osmisle konkretne ideje koje EU mogu učiniti još boljim mjestom za život te koje bi mogle koristiti građanima cijele Europe.

Na spomenutom natječaju odobreno je ukupno 388 videa (29 iz Hrvatske) iz 20-tak zemalja članica EU, a video Ekonomske i birotehničke škole trenutno se nalazi u prvih 40.

Glasovati se može registracijom na platformu ovdje.

Ambasadori trenutno obilaze bjelovarske srednje i osnovne škole u kojima prezentiraju svoj rad te se ovim putem žele zahvaliti svima koji su to omogućili, dali im podršku i svoj glas.

Javno glasovanje otvoreno je do 28. siječnja 2024., a deset videozapisa s najviše glasova javnosti ulazi u najuži krug te će Povjerenstvo odabrati tri najbolja rada koja će nagraditi studijskim putovanjem u Bruxelles.

Podržite svojim glasom naše vrijedne ambasadore!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!