Gradonačelnik Hrebak otkrio kada bismo mogli uskočiti u vruću vodu bjelovarskih toplica

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Za izgradnju toplica odobreno 17 milijuna eura bespovratnih sredstava iz državnog proračuna, gotovo polovica planiranog iznosa za investiciju koja bi trebala promijeniti budućnost Bjelovara. Odluku je u subotu na tiskovnoj konferenciji komentirao gradonačelnik Dario Hrebak sa suradnicima. Ujedno je otkrio i kada očekuje dovršetak najvećeg projekta u povijesti grada.

Terme Bjelovar su doista bjelovarske toplice s olimpijskim bazenom koje će definitivno preporoditi naš grad koji sasvim sigurno više neće biti isti nakon jednog takvog projekta”, istaknuo je gradonačelnik Hrebak. Zahvalio je Vladi RH i Ministarstvu turizma na podršci dodavši da će upravo izgradnja toplica označiti početak ozbiljnog bavljenja turizmom u ovim krajevima, a naglasio je i da je riječ o „zelenom” projektu koji će koristiti obnovljive izvore energije poput sunčanih elektrana i geotermalne energije te da u toplicama neće uopće biti plinskih instalacija.

Kredit preko HBOR-a


Planiranje toplica počelo je prije nešto više od šest godina, a bazenski kompleks čija se izgradnja planira u prigradskom naselju Veliko Korenovo sastojat će se od sedam bazena, uključujući i olimpijski te bazen za rasplivavanje, splash zone i brojne zabavne sadržaje, dok će vodena površina ukupno iznositi oko 3.600 četvornih metara.


Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić istaknuo je važnost izgradnje toplica za poduzetništvo bjelovarskog kraja, dok je Zvonimir Žarec, direktor tvrtke Terme Bjelovar govorio o kreditnom zaduženju potrebnom za dovršetak financijske konstrukcije putem Hrvatske banke za obnovu i razvoj uz povoljne kamate i poček na otplatu rata kredita.


Prema procjenama gradonačelnika Hrebaka, bjelovarske toplice trebale bi biti dovršene najkasnije u jesen 2026. godine.PODIJELI S PRIJATELJIMA!