Daruvarske toplice: ‘Sav taj trud se isplatio, ali sad kreće lavovski dio posla’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Daruvarskim toplicama odobren je projekt „Unapređenje ponude lječilišnog i wellness turizma Daruvarskih toplica kroz razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti“ težak 13.2 milijuna eura iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti. Odobrena sredstva iz europskih fondova čine 97.22 posto troškova obnove, dok će Toplice ostatak morati isfinancirati same.

-Daruvarske  toplice već su sad perjanica zdravstvenog turizma, ne samo u našoj županiji, nego i šire. Sigurno da ova velika financijska od nešto više od 13 milijuna eura će ih podići na višu razinu – rekao je na konferenciji za medije župan Bjelovarsko bilogorske županije Marko Marušić.

-Koliko znam već je veliki interes izvođača koji se budu natjecali da dobiju ovaj posao obnove i modernizacije Daruvarskih toplica, nadam se da ćemo i taj dio dobro odraditi i u konačnici imati Daruvarske toplice i sve ono što pružaju na još jednoj višoj, kvalitetnijoj razini i samim time ćemo privući još veći broj gostiju – rekao je župan.

-Daruvarske toplice već imaju potpisan ugovor s Hrvatskim olimpijskim odborom i s nizom klubova tako da i ovo ulaganje u treći i četvrti kat gdje se planira s tri zvjezdice doći na četiri zvjezdice svakako rezultirati da budemo primamljiviji gostima koji dolaze ovdje – prokomentirao je Marušić dodajući kako će povećanje broja gostiju pozitivno utjecati na zajednicu.

Zadovoljan ovom velikim projektom obnove Daruvarskih toplica je  i gradonačelnik Damir Lneniček.

– Nakon nedavno otvorenog Veteranskog centra, otvara nam se nova prilika za Daruvarske toplice. Zahvaljujući viziji i razvoju naših Daruvarskih toplica kao lokomotive zdravstvenog turizma koji zapravo traje cijelu godinu, neovisno o godišnjim dobima – rekao je.

Ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković napomenuo je kako je ovo najveća investicija u Toplicama još od 1980. godine.

– Ono što mene kao ravnatelja najviše veseli je gradnja novog objekta turističko rekreacijskog centra gdje smo pokazali kako na tržištu biti inovativan, digitalan i zelen. Bit ćemo jedine toplice u Republici Hrvatskoj koje će imati pivske kupke, hrastove kupke, a ono što me najviše veseli je to što te sve proizvode vučemo iz Daruvara, odnosno, Bjelovarsko bilogorske županije.

-Sav taj trud i rad se isplatio mada ja uvijek volim reći da tek sad kreće onaj lavovski dio posla – ispričao je ravnatelj Vuković i dodao.

– Ugovor će nam doći kroz nekakvih 20 dana do najkasnije mjesec dana gdje ćemo imati raspisane sve informacije bitne za daljnje postupanje.

-Osim novog turističko rekreacijskog centra, radovi obuhvaćaju kompletnu izgradnju vanjskih bazena, puno ugostiteljskih sadržaja, sve inovativno, digitalno, zeleno – rekao je Vuković i dodao – najbitnija stvar možda za nas je dogradnja 13 novih smještajnih jedinica, ali i kompletna adaptacija i uređenje 77 starih smještajnih jedinica koje podižemo na jedan novi nivo.

Daruvarske toplice trenutno u sustavu zdravstvenog osiguranja trenutno imaju 140 kreveta, a osim povećanja tog broja, obnovom će se povećati i veličina bazena u kojima će biti implementirani efekti i masaža s ciljem boljeg prilagođavanja gostima. Zbog velike potrošnje struje, projekt obnove obuhvaća i gradnju fotonaponske elektrane koja bit trebala skresati troškove za 100 tisuća eura.

-Jedan od velikih izazova bit će to što cijelo objekt mora i dalje raditi, ne naravno u stopostotnom obuhvatu, dio po dio hotela će se morati zatvarati i tako ćemo morati fazno raditi radove što automatski znači da ćemo imati i smanjene prihode – ispričao je ravnatelj pritom dodajući kako su Daruvarske toplice u posljednjih nekoliko godine uspjele povećati prihod sa 40 na 60 milijuna kuna.

-Najidealniji scenarij bi bio srpanj, a ja kao ravnatelj bi bio jako zadovoljan da to bude rujan – prokomentirao je uvođenje izvođača u radove Vuković.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!