Aktualni sat: Od potrebe za pauk službom do javnog prijevoza

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas je održana 23. sjednica Gradskog vijeća koja je započela aktualnim satom. 

Vijećnik Dražen Medved – Planira li se uvođenje pauk službe na području grada Bjelovara? Dio građana kaže da ima potrebe, a to misli i načelnik Policijske uprave. 

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić – I sami smo prije dvije godine razmatrali ponovno uvođenje pauk službe, ali ono se prije nije pokazalo kao dobro rješenje. Gledajte, naši komunalni redari su dignuli svoju učinkovitost, idemo u prometnu regulaciju, dobit ćemo više parkirnih mjesta. Ali razmotrit ćemo vaš prijedlog, iako, kažem to se u prošlosti nije pokazalo kao dobro rješenje – kazao je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić. 

Ivan Vlašić (HDZ) – Je li u planu izgradnja nogostupa u Ulici 105. brigade i Ulici Marije Jurić Zagorke. 

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić – Grad se razvija na sjevernu stranu gdje će se graditi novi vrtić i nova škola. Školu ćemo prijaviti u ožujku i ako bude sve po planu, morat ćemo graditi pristupne ceste toj školi gdje će biti pješačko-biciklističke staze, a tada će i ulice koje se vežu na to područje, a to su ove koje su navedene, će dobiti nogostup – kazao je Brajdić. 

Garden House projekt

Damir Bajs (nezavisni) – Zanima me uspostava javnog prijevoza u gradu Bjelovaru. To je trebalo krenuti u desetom mjesecu. Građani me pitaju što se događa. Kada će početi, koja je cijena, što će se promijeniti. 

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić – To nije klasičan javni gradski prijevoz, već u sklopu županijske usluge. Dakle, sa Županijom smo napravili dodatne linije koje su našim građanima omogućile, posebno radno aktivnom stanovništvu, da mogu javnim prijevozom dolaziti i odlaziti na posao. To sve nije idealno, ali je uvodni korak o uvođenju klasičnog javnog prijevoza – kazao je, između ostalog, Brajdić. 

Vijećnicu Zdenku Hencu zanimalo je o projektu turističkog naselja Garden House u Velikom Korenovu za što se dobilo iz ITU mehanizma oko 5 milijuna eura. 

Pročelnica upravnog odjela za ITU mehanizma Andrea Posarić: 

-Procijenjena vrijednost projekta je 6.6 milijuna eura, dok je osigurano iz ITU mehanizma 5.6 milijuna eura. Oko milijun eura će osigurati Grad Bjelovar – rekla je, između ostalog, pročelnica Posarić. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!