Dvije ulice u centru Bjelovara postaju jednosmjerne. Evo kako Hrebak to objašnjava

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na današnjem Gradskom vijeću gradonačelnik Hrebak i zamjenik Brajdić predstavit će vijećnicima plan promjene prometa u strogom centru grada, to jest iznimno prometne ulice Antuna Trumbića i Ivana Gorana Kovačića postat će jednosmjerne ulice. 

Plan je to realizacije Prometne studije još iz 2018. godine čiji dio sada konačno kreće u realizaciju. 

U navedene dvije ulice koje iz dvosmjerne postaju jednosmjerne bit će osigurano 70 parkirnih mjesta. 

Nisam ni ja siguran, ali vjerujem stručnjacima

-Ako malo pratite komentare i društvene mreže, Bjelovarčani su u startu protiv bilo kakve promjene. Bili su protiv uređenja korza, protiv aglomeracije itd. No, kada se projekti realiziraju, onda su svi za njih. Ni ja nisam siguran je li novo prometno rješenje dobro, no mi u Gradu smo u ovom slučaju, kao i svim prethodnima, odlučili odluku prepustiti struci. Jer, kada vam vodeći prometni stručnjaci u Hrvatskoj kažu da će nam riješiti problem gužvi u gradu, mislim da im trebamo vjerovati – kazao je gradonačelnik Hrebak. 

Dakle, Ulica Ante Trumbića tako bi trebala postati jednosmjerna i to u vidu kretanja od Ulice Matice hrvatske (ulaz) pa sve do kraja zgrade Gradske uprave na Kvaternikovom trgu, odnosno do križanja s Ulicom A.B. Šimića s lijeve. 

Druga ulica u koju bi se uvela nova jednosmjerna prometna regulacija jest Ulica Andrije Kačića Miošića. Ulaz bi bio s križanja s Lebovićevim šetalištem, a izlaz na Ulici Matice hrvatske.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!