Agencija za odgoj: ‘Aktivno sudjelujemo u podršci učiteljima i ravnatelju”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon što roditelji čitavog razreda učenika bjelovarske IV. osnovne škole jučer nisu poslali svoju djecu na nastavu nezadovoljni rješavanjem problema u svom razredu od strane škole upit smo poslali Agenciji za odgoj i obrazovanje koja je potvrdila da je sa slučajem upoznata i da radi na problemu.

-Agencija za odgoj i obrazovanje upoznata je s događanjima u školi i aktivno sudjeluje u podršci učiteljici, stručnim suradnicima i ravnatelju Škole. U nekoliko navrata od listopada 2023. godine stručnim savjetima, konzultacijama, slanjem didaktičko-metodičkih materijala te uključivanjem odgojno-obrazovnih radnika u stručno usavršavanje dali su podršku učiteljima, stručnoj službi i ravnatelju škole u rješavanju izazova s kojima se susreću. 4. siječnja 2024. godine Agencija za odgoj i obrazovanje je od Ministarstva znanosti i obrazovanja zaprimila dopis o nezadovoljstvu roditelja učenika jednoga razreda u IV. osnovnoj školi Bjelovar.

Agencija je zatražila očitovanje škole o postupanju i najavila stručno-savjetodavni posjet školi, koji je odgođen zbog bolovanja učiteljice i stručnih suradnica.

Savjetnici Agencije u stalnom su kontaktu s ravnateljem škole kojem stručnim savjetima i uputama pomažu u rješavanju izazova u školovanju inojezičnih učenika s teškoćama. Školi i ravnatelju je, između ostalog, savjetovano da održe zajednički timski sastanak s roditeljima da bi riješili izazove u školovanju inojezičnih učenika s teškoćama. Predloženo im je da rediviraju poduzeto i dogovore nove konkretne funkcionalne postupke za dobrobit svih učenika. Povodom događanja u IV. osnovnoj školi Bjelovar, u kojoj roditelji učenika odbijaju voditi djecu u školu zbog, kako navode, problematičnog ponašanje jednog od učenika, Agencija za odgoj i obrazovanje predlaže učiteljima, stručnim suradnicima, ravnateljima i svim roditeljima preuzimanje odgovornosti odraslih te da u međusobnoj komunikaciji i suradnji rade na dobrobiti djece i osiguraju pravo na školovanje svakom djetetu sukladno njegovim mogućnostima. U ovom trenutku pozivamo sve roditelje da djeci omoguće redovito školovanje, pošalju djecu na nastavu, a nastale probleme rješavaju u suradnji s vodstvom škole i uz stručno-savjetodavnu pomoć Agencije za odgoj i obrazovanje – navodi u svom odgovoru Agencija.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!