[FOTO] Luka Šimunović preuzeo ključeve grada: Danas počinje vladavina smijeha i krafni

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dječji gradonačelnik Bjelovara Luka Šimunović danas je svečano preuzeo ključeve grada od zamjenika bjelovarskog gradonačelnika Igora Brajdića. Meštar malih maškara i njegova družina vladat će gradom sve do fašnika, 13. veljače, kada će maškare prodefilirati središtem grada. Naime, Grad Bjelovar u suradnji s Društvom Naša djeca Bjelovar i Dječjim gradskim vijećem Grada Bjelovara i ove godine organizira Mali fašnik.

– Svečano objavljujem da danas maškare preuzimaju ključeve grada i vlast. Danas počinje vladavina pjesme i plesa malih i velikih, vrijeme smijeha i nezaobilaznih krafni. Ovim putem pozivam svu djecu i odrasle grada Bjelovara da sljedećih nekoliko dana postanu ono što žele biti – superjunaci, princeze, vile ili životinja. Sve probleme ovih dana rješavat ćemo smijehom i plesom. Pozivam vas sve na veselju u ovo doba vladavine maškara – kazao je tijekom primopredaje ključeva grada dječji gradonačelnik Luka Šimunović kojemu je puno sreće u obavljanu dužnosti poželio i sam zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić.

– Došlo je vrijeme da predamo vlast u ruke naših najmlađih. Vrijeme je maškara, fašnika, veselja i radosti, a siguran sam da ćete vi uspješno i dalje provoditi sve projekte koje smo mi započeli. Vi ste najmlađi predstavnici našeg grada, vrlo ste kreativni pa mogu biti siguran da će ključevi grada biti u sigurnim rukama i da će veselje zavladati našim gradom – kazao je Brajdić, a što nas sve očekuje na sam fašnik pojasnila je predsjednica Društva naša djeca sanja Vranješević.

– Danas male maškare preuzimaju vlast u gradu Bjelovaru, a završetak ove vladavine će biti 13. veljače u našem središnjem gradskom parku kada će sva djeca postati ono što žele biti. Pripremamo svečanu maskiranu povorku koja će proći užim središtem grada, a ujedno će tada naš Luka vratiti ključeve grada – najavila je Vranješević.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!