Ministarstvo žurno šalje savjetnika u IV. osnovnu školu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon što roditelji čitavog razreda učenika bjelovarske IV. osnovne škole jučer nisu poslali svoju djecu na nastavu nezadovoljni rješavanjem problema u svom razredu od strane škole o čemu smo pisali ovdje, upit o čitavoj situaciji poslali smo i Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Resornom ministarstvu su se, spomenimo, i sami roditelji obratili za pomoć. Da su zaprimili dopis u kojem im se obraćaju zabrinuti roditelji djece drugog razreda IV. osnovne škole Bjelovar potvrdili su i iz Ministarstva.

– U svom dopisu roditelji mole da se napravi stručna procjena od strane Ministarstva te provjera dokumenata temeljem kojih je učenik upisan te zašto nije ponesen zahtjev za vještačenjem – otkrivaju iz Ministarstva te dodaju kako su zatražili očitovanje ravnatelja Škole o poduzetim aktivnostima tijekom obrazovanja učenika, odnosno njegovo odgojno – obrazovno napredovanje te funkcioniranje uz dostupnu dokumentaciju o utvrđenim teškoćama kako bi moglo odgovoriti na upit roditelja. Potvrdili su da je Škola dostavila traženo očitovanje.

– Iz dostavljenog očitovanja Škole razvidno je, između ostaloga, da je IV. osnovna škola Bjelovar zatražila stručno-savjetodavni posjet savjetnika Agencije za odgoj i obrazovanje u svrhu pružanja savjetodavne podrške djelatnicima školske ustanove što je i navedeno u odgovoru Ministarstva koji je upućen na adresu s koje je poslan upit stranke (op.a. roditelja) te kojim se stranka upućuje da se za sve prijedloge i novonastale trenutne teškoće odmah obrate ravnatelju i stručnoj službi Škole. U međuvremenu, Ministarstvo je od strane savjetnika dostavilo elektroničkom poštom Agenciji za odgoj i obrazovanje dokumentaciju kojom se upućuje na žurnost pružanja podrške Školi. Također, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je uputilo ravnatelja o koracima koje je nužno provesti u cilju trenutnog neometanog odvijanja odgojno-obrazovnog procesa u Školi, a donošenje dugoročnijih, trajnijih rješenja će biti razvidno nakon pružanja savjetodavne, stručne podrške od strane Agencije za odgoj i obrazovanje – napominju iz resornog Ministarstva.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!