Napravljen prvi korak prema izgradnji učeničkog doma u Čazmi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Danas je u Srednjoj školi Čazma potpisan ugovor za izradu projektne dokumentacije ‘Dom Školskog centra Čazma’. Izrada projektne dokumentacije za učenički dom vrijedna je nešto više od 70 tisuća eura, a ugovor je potpisala ravnateljica Srednja škole Čazma Irena Ivanović i zajednica ponuditelja u prisustvu gradonačelnika Čazme Dinka Piraka i župana Marka Marušića.

-Okupili smo se da potpišemo ugovor za izradu projektne dokumentacije za učenički dom u Čazmi. Mi, kao Grad, bili smo inicijatori ovoga projekta učeničkog doma i to poučeni iskustvom nekih susjednih gradova, poput Križevaca koji također imaju strukovne škole. Točno je da Čazma ima problema sa populacijskom politikom i da nas je sve manje, stoga ovom aktivnošću s kojom danas započinjemo ćemo napraviti sitan doprinos da se ti neki trendovi promjene – kazao je gradonačelnik Dinko Pirak i nastavlja.

Dom za 30 učenika

-Čazma je prepoznata sa svojim strukovnim školama i zanimanjima. Ovaj dom će imati kapacitet 30 učenika, nije neka velika brojka, ali krenimo s tim pa daj Bože da ga u budućnosti budemo morali proširivati – kazao je Pirak.

Župan Marušić kazao je da je ovo prvi korak u realizaciji ovog važnog projekta.

-Mi kao Županija želimo osigurati što bolje uvjete za naše učenike i na tome, kao što vidite, radimo. Ovo je siguran jedan dobar korak da zadržimo našu djecu u Čazmi, a i da privučemo sve druge učenike u Čazmu koji žele pohađati škole na području grada Čazme. Ovaj projekt ćemo aplicirati na neke od postojećih natječaja, hoće li to biti EU fondovi ili natječaj ministarstva obrazovanja, to ćemo još vidjeti – kazao je, između ostalog, župan Marušić.

Ravnateljica Irena Ivanović nije krila zadovoljstvo potpisivanjem ugovora.

-Ovo je Srednjoj školi Čazma jedna velika prilika, naime potpisujemo ugovor za projektnu dokumentaciju učeničkog doma za kojeg vjerujemo da će u budućnosti, na neki način, osigurati opstojnost škole budući da svaka srednja škola ovisi o broju učenika koji tu školu pohađaju. Ovisimo o učenicima koji dolaze iz nešto udaljenijih područja, stoga da bismo ih mogli primiti potrebna je infrastruktura. Zamisao je da učenički dom ima u svojem sklopu i radionicu za praktičnu nastavu s kojima bi se unaprijedile kompetencije naših učenika. Inače, naša škola trenutno ima 250 učenika, popunjeni smo maksimalno u svim strukovnim programima, a Dom je planiran za 30-ak učenika – kazala je ravnateljica Ivanović. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!