Centar za posjetitelje u Garešnici kreće s aktivnostima i poziva sve da dođu i upoznaju Poilovlje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Centru za posjetitelje Natura 2000 u Garešnici prošla je godina bila zanimljiva i ispunjena brojnim događanjima. Puno je posla za njima u prvoj punoj godini poslovanja, u i oko centra.

– Prošle godine imali smo preko 4300 posjetitelja. Najčešće dolaze iz naše županije, ali susjednih pa imamo posjetitelje iz Zagreba i Rijeke, Virovitičko-podravske i Sisačko-moslavačke županije, Gorskog kotara – kaže ravnateljica Nena Salopek i dodaje da su imali i nekoliko posjetitelja iz Njemačke, Mađarske, Francuske, Bugarske i SAD-a.

Prošle godine brojna su se događanja odvila u Centru za posjetitelje, ali Salopek ističe kako je njihova konferencijska dvorana bila pravi hit.

– Poslovnim i privatnim korisnicima zanimljiva je konferencijska dvorana koja može primiti više od sto gostiju, moderno je uređena i ima potrebnu tehnologiju za održavanje prezentacija, sjednica, konferencija, predavanja i slično – kaže i dodaje da su velik broj posjetitelja prošao upravo kroz njihovu konferencijsku dvoranu.

Nekoliko radionica planiraju u veljači

S početkom veljače kreću s brojnim aktivnostima za posjetitelje. Tako već u subotu 3. veljače planiraju tematsku aktivnost Dvorištem dabrova i ptica.

– Kroz tu aktivnost ćemo šetati poučnom stazom Poilovlja i učiti o vrstama ptica koje se ovdje nalaze, učimo i o dabru, a koristimo i dalekozor pa odmah možemo proučavati i ptice – kaže Salopek.

Za valentinovski tjedan pripremili su još jednu zanimljivu aktivnost.

– Od 10. do 16. veljače održat će se radionice zajedničkog naziva “Ptičje Valentinovo uz serenade pod prozorom”. Tu će posjetitelji imati prilike čuti zanimljive priče o pticama i njihovom zavođenju partnera, što je vrlo zanimljivo, pa i mi možemo nešto naučiti o zavođenju od njih – pojašnjava.

10. veljače organiziraju radionicu u laboratoriju “Vid, sluh i njuh životinja”, gdje proučavaju kako životinje čuju i koje boje vide, a u kojoj će sudjelovati i labradorka Luna s položenim ispitima poslušnosti i njuškarenja.

24. veljače će se održati radionica “Tajni život biljaka” gdje posjetitelji na poučnoj stazi Poilovlja tragaju za samoniklim i ljekovitim biljkama ovoga kraja, o kojima imaju prilike više naučiti.

FOTO: Facebook Centar za posjetitelje Natura 2000


PODIJELI S PRIJATELJIMA!