Toplicama u Lipiku odobreno 12.7 milijuna eura: ‘Sagradit ćemo novi hotel i vratiti stari sjaj’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

LIPIK – Toplicama u Lipiku – Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti odobreno je 12.76 milijuna eura za realizaciju projekta rekonstrukcije zgrade ‘Fontana’ to jest hotela u sklopu toplica. 

U konferencijskoj dvorani ‘Quella’ potvrdio je to Goran Pušćenik, ravnatelj Toplica u društvu Vinka Kasane, gradonačelnika Lipika, Antonije Jozić, županice Požeško-slavonske županije i Slobodana Katunara, predsjednika Upravnog vijeća. 

-Ovo je zaista poseban dan za naše toplice. Dakle, za projekt ‘Fontana’odobreno nam je 12.765.969, 63 eura što predstavlja financiranje u stopostotnom iznosu. Partner na projektu nam je Požeško-slavonska županija, a planirano trajanje projekta je 24 mjeseca – kazao je ravnatelj Pušćenik i dodaje. 

Izgradnja i opremanje nove zgrade

-Sam projekt obuhvaća rušenje postojeće zgrade Fontana, izgradnju i opremanje nove zgrade na istom mjestu, a novi hotel će imati ukupno 147 kreveta od čega će 124 kreveta biti standarda 4 zvjezdice. U prizemlju objekta će biti novi bazen gdje je predviđen wellness centar, saune, teretana i trim dvorana – kazao je ravnatelj Pušćenik. 

Slobodan Katunar, predsjednik Upravnog vijeća Toplica istaknuo je kako se ispunjava obećanje da u Toplicama Lipik kreće veliki investicijski ciklus. 

-Prvo smo krenuli sa obnovom restorana, zatim jedan veliki projekt zajedno sa Gradom Lipikom, a to su ‘Terme Lipik’ gdje su se u toplicama obnovile narodne kupke, plus perivoj. I ovo je kruna tog investicijskog ciklusa, dakle izgradnja novoga hotela. Ovim projektima vratit ćemo Lipik na zdravstvenu kartu Hrvatske – kazao je, između ostalog, Slobodan Katunar, predsjednik Vijeća. 

Projekt svih projekata

Gradonačelnik Kasana istaknuo je da je ovo projekt svih projekata u gradu Lipiku. 

-Vodili smo i vodimo puno projekata, ali ovakav vrijedan projekt još nismo vodili samostalno. Uz brojne druge projekte, vraćamo Lipiku stari, zlatni sjaj. Prije rata, Lipik je imao hotel sa 420 ležajeva, u to vrijeme najmoderniji, napravljen 1983. godine. No, ‘91 je srušen, dakle imali smo prije 30 godina u ponudi nešto što danas nemamo. Do sada se ništa nije promijenilo, možda je bilo volje, ali nije bilo realizacije, no sada se konačno ulaže više od 12 milijuna eura i postat ćemo opet što smo bili u povijesti – kazao je, između ostalog, gradonačelnik Kasana. 

Županica Antonija Jozić, istaknula je da se Lipiku nakon više od 30 godina vraća onaj stari sjaj. 

-Lipik je nekada bio u rangu sa svim europskim toplicama. Sada se konačno ponovno ulaže i uistinu sam ponosna na našu Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju Toplice Lipik na ovom izuzetno značajnom projektu teškom 12.7 milijuna eura u kojem će se rekonstruirati stara zgrada ‘Fontana’ i podići na nivo kakav Lipik i Požeško-slavonska županija zaslužuju – kazala je županica Antonija Jozić. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!