Ne tražimo sažaljenje, tražimo priliku: Održan drugi okrugli stol Udruge OSIT, evo detalja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarska Udruga OSIT u prostorijama Crvenog križa održala je drugi, ujedno i završni okrugli stol na kojem su prezentirali sadržaje i odrađene aktivnosti u sklopu projekta „Ne tražimo sažaljenje, tražimo priliku“. Ured za udruge projekt je podržao s gotovo 4 tisuće eura, a Hrvatska udruga za odnose s javnošću dodijelila im je mentorsku agenciju s kojom rade na medijskoj promociji udruge.

-Mi u Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama, kao što i znate, vrlo smo aktivni na području zagovaranja prava osoba s intelektualnim teškoćama – rekao je tajnik Udruge Mario Blaha i dodao – Ja vjerujem i uvjeren sam, mi u biti i znamo po rezultatima ovog našeg projekta „Ne tražimo sažaljenje, tražimo priliku“ da smo skrenuli pažnju javnog mnijenja, javnosti i društvene zajednice na sposobnosti i mogućnosti osoba s intelektualnim teškoćama.

Budući da je „Ne tražimo sažaljenje, tražimo priliku“ projekt iz Javnog poziva komunikacijske podrške društveno korisnim udrugama čiji je cilj promovirati aktivnosti koje te udruge provode u području cjeloživotnog obrazovanja i stjecanja novih aktivnosti, Udruga je u sklopu projekta izradila promotivne videozapise s ciljem prikazivanja primjera poslova u koje se osobe s intelektualnim teškoćama može uključiti.

Široki spektar poslova

– Mi smo ih doslovno uključili, ali uvijek gledamo da im je to zabavno – ispričao je Blaha i dodao kako su prošli širok spektar poslova. Tako su OSIT-ovci u Gradskoj knjižnici slagali knjige, u marketinškoj agenciji Colloco bavili su se uredskim poslovima, u bjelovarskom Kasačkom klubu su pak pomagali oko fizičkih poslova brige o konjima, u kafiću Time pripremali su i servirali tople napitke, dok su u restoranu Franz pripremali gablece.

-Mi surađujemo s Udrugom OSIT već godinama, tako smo se i uključili u ovaj njihov program. Izuzetno smo ponosni i sretni što su došli kod nas i volontirali. Pokazali su se kao dobri radnici i kao vrijedni i stvarno pozivam sve koji mogu i koji žele da u što većem broju uključe ekipu iz OSIT-a – ispričala je svoje iskustvo Vida Malek, ravnateljica bjelovarskog Crvenog križa. OSIT-ovci su u Crvenom križu slagali pakete i sudjelovali u akciji Solidarnost na djelu.

-Meni udruga jako jako znači, oni su meni cijela obitelj. Super se slažemo i ja već godinama dolazim. Stvarno super! – ispričao je koliko mu znači Udruga Marko Šepak jedan od njenih korisnika.

Osim promotivnih video zapisa, OSIT-ovci su na okruglom stolu prezentirali i “Snagu različitosti”, digitalni časopis koji na jednom mjestu okuplja i prati njihov rad. Iako je trenutno u digitalnom obliku, ispričali su i kako postoje određeni planovi da se on prebaci u fizički, odnosno tiskani oblik.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!