Tjerao dužnika na prisilni rad, tukao ga i prijetio mu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Županijski sud u Bjelovaru odredio je istražni zatvor u trajanju od trideset dana za 38-godišnjaka osumnjičenog da je od kolovoza 2023. do 24. siječnja 2024. godine počinio kazneno djelo prisilnog rada i zlostavljanja.

Prema navodima DORH-a, osumnjičeni je iskoristio teške životne i obiteljske prilike te sniženu intelektualnu sposobnost oštećenika kako bi ga prisilio na služenje i fizički rad. Oštećenik je došao živjeti kod osumnjičenog kako bi mu vratio dug, a osumnjičenik mu je lažno obećao dnevnicu od 40 eura za građevinske poslove. Umjesto obećane dnevnice, oštećenik je tek povremeno primao samo deset eura dnevno, a najčešće ništa. Usto, osumnjičenik ga je fizički napadao, prijetio mu i omalovažavao ga kako bi nastavio raditi bez naknade.

Bez naknade i kupaonice

Osnovano se sumnja i da mu je povećavao iznos duga kako bi dulje radio za njega bez naknade pa je oštećenik zbog straha nastavio obavljati fizičke poslove te živio u prostoriji izvan obiteljske kuće, bez pristupa kupaonici.

Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru prihvatio je prijedlog državnog odvjetnika i protiv 38-godišnjaka odredio istražni zatvor u trajanju od trideset dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!