[FOTO] Marušić posjetio škole u Štefanju i Lamincu: Pogledajte kako je prošao susret župana i školaraca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorska županija u 2023. godini vlastitim sredstvima financirala je izmjenu stolarije u područnoj školi Laminac te novi pod u dvorani matične škole Štefanje, a tamošnje učenike i nastavnike danas su obišli bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i štefanjski načelnik Silvestar Štefović. Koliko uložena sredstva znači učenicima i nastavnicima pojasnio je ravnatelj Osnovne škole Štefanje Dražen Milaković.

– Nova podloga u dvorani djeci pruža puno bolje uvjete za rad. Sada imaju podlogu koja nije skliska i tvrda kao što je bio parket. Osim ulaganju u dvoranu u našoj matičnoj školi, prošle godine se ulagalo i u Područnu školu Laminac gdje je zamijenjena stolarija. U planu nam je, u suradnji s Općinom i Bjelovarsko-bilogorskom županijom, izgradnja dječjeg igrališta pokraj matične škole. Projekt je izrađen i predan u fondove, a očekujemo odobrenje kako bismo mogli krenuti s izvođenjem radova. Uz igralište bismo napravili i školski vrt, kao i učionicu na otvorenom. U planu je i uvođenje videonadzora kako bismo mogli nadzirati to igralište i druga igrališta kojima raspolažemo. U suradnji s našoj Općinom i načelnikom Silvestrom Štefovićem, obnovili smo s južne strane i trakaste zavjese u školi – pojasnio je ravnatelj Milaković što je sve napravljeno u posljednje vrijeme kako bi 107 učenika Osnovne škole Štefanje imalo što bolje uvjete za rad. Da su ulaganja u djecu i mlade na području ove općine više nego potrebna potvrdio je i sam načelnik Štefović otkrivši podatak da se po prvi put u posljednjih 10-ak godina u Štefanju bilježi veći broj novorođene djece od broja umrlih.

– Nadamo se da će tako nastaviti u idućih godina. Upravo su nam zato važna ulaganja u djecu. Zato zahvaljujem našem županu Marušiću zahvaljujući kojemu se u posljednje vrijeme u Štefanje uložilo više nego 20 godina ranije. To me posebno veseli – istaknuo je načelnik Štefović dodajući kako je dvorana u tamošnjoj školi možda mala, ali kako djeci puno znači. Osvrnuo se i na druge manje investicije za koje je kazao kako one na prvu izgledaju nebitno, no kako jako puno znači u svakodnevnom radu. Dok se zamjenom stolarije povećava energetska učinkovitost, trakaste zavjese su važne u vrijeme projekcija i pokusa, a igralište je važno kako bi tamošnja djeca imala što bolje uvjete. Svjestan toga je i župan Marušić.

– Došli smo obići ova ulaganja, konkretno u Matičnu školu Štefanje te u Područnu školu Laminac gdje smo promijenili stolariju koja je bila dotrajala. Djeca će imati bolje uvjete školovanja, a drago mi je što je najavljeno i školsko igralište gdje ćemo mi kao Županiji biti prijavitelj, ukupne vrijednosti 88 tisuća eura. Nadamo se pozitivnim rezultatima iz Ministarstva regionalnog razvoja. Vesele me brojke, konkretno na području Općine Štefanje više je rođene djece i postoji velika potreba za vrtićem koji će ove godine krenuti u izgradnju. Novih pedesetak mjesta u dječjem vrtiću će svakako olakšati roditeljima koji djecu vodu u neke susjedne općine ili gradove. Mi kao osnivači ćemo i dalje brinuti o školama na području naše županije – rekao je župan Marko Marušić.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!