Brzom akcijom policije uspješno uhvaćen provalnik

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zajedničkom suradnjom bjelovarske i križevačke policije uhvaćen 31-godišnji muškarac koji je provalio u trgovinu mješovitom robom, a prijavljen je i za još jednu provalu iz prethodnog razdoblja

U noći s utorka na srijedu, 30./31. siječnja, u Kraljevcu je provaljeno u trgovinu mješovitom robom iz koje je počinitelj ukrao blagajnički polog, razne cigarete, kave i čokolade te metalni sef u kojem se nalazio dnevni utržak. Nakon provale počinitelj se s ukradenim predmetima udaljio s vozilom, a ukupna vrijednost ukradenih predmeta je veća od 700 eura.

Kvalitetnim operativnim radom i pravovremenim reagiranjem na terenu, policijski službenici su detektirali osobno vozilo osječkih registarskih oznaka koje se dovodilo u vezu s počinjenjem kaznenog djela provale. Vozilom je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin koji je uhićen i priveden u službene prostorije policije. Uhićenje je rezultat odlične zajedničke suradnje policijskih službenika susjednih policijskih postaja, Policijske postaje Križevci i Policijske postaje Bjelovar.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je osnovana sumnja da je 31-godišnjak počinio kazneno djelo provale u trgovinu mješovitom robom u Kraljevcu.

Temeljem naloga suda obavljena je pretraga vozila, a pretragom su pronađeni ukradeni predmeti. Isto tako u blizini mjesta gdje je zatečeno vozilo pronađen je još dio predmeta koji također potječu iz počinjenog kaznenog djela. Pronađeni predmeti oduzeti su od počinitelja te će biti vraćeni odgovornoj osobi trgovine.

Tijekom izvidnih i dokaznih radnji utvrđeno je da se 31-godišnjak dovodi u vezu i s počinjenjem još jedne provale u trgovinu mješovite robe u Prgomelju koju je počinio u noći 5./6. svibnja 2023. godine.

Protiv 31-godišnjeg muškarca slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog počinjenih provala u trgovine mješovitom robom u Kraljevcu i Prgomelju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!