Hrebak otkrio kakva je situacija u bjelovarskoj gradskoj blagajni

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Unatoč smanjenju poreza, stanje u bjelovarskoj gradskoj blagajni na početku nove godine više ne nego dobro, i puno bolje nego u isto vrijeme lani, pohvalio se na društvenim mrežama prvi čovjek grada Dario Hrebak.

-Kad smo ukidali prirez, rekli su nam ludi ste. Kad smo nedavno dodatno smanjili porez na dohodak na 18 posto i time postali najveći grad s najmanjim porezima u državi, mnogi su skeptično klimali glavama. Tad smo i sami očekivali da ćemo zbog tog poteza siječanj imati blagi minus ili nulu na stavci prihoda od poreza na dohodak u odnosu na 2023. Po ovoj tablici se jasno vidi da smo u plusu na današnji dan u odnosu na isto razdoblje siječnja 2023. i to za ogromnih 175 tisuća eura – napisao je Hrebak.

Bjelovarski gradonačelnik je dodao i kako je Grad 2023. godinu završio knjigovodstveno s 2 milijuna eura plusa.

-Zaduženi/nezaduženi smo 4.5 posto od svojih izvornih prihoda ili 22 posto od zakonski mogućeg obzirom da nam je najduži kredit za otplatu na 4 godine. Očekujem da će situaciju u slijedeće 3 godine dodatno unaprijediti provođenje više od 200 milijuna eura odobrenih EU projekata. Dakle, bit će novca za gradnju toplica – zaključio je Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!