Na Pčelarskom sajmu više od 100 izlagača iz Hrvatske i inozemstva

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na 19. Međunarodnom pčelarskom sajmu koji će se ovog vikenda, 2. i 3. veljače, održati u Gudovcu pored Bjelovara na više od deset tisuća četvornih metara unutarnjeg i vanjskog prostora, predstavit će se više od stotinu izlagača iz Hrvatske i inozemstva. Na tiskovnoj konferenciji održanoj u četvrtak Zlatko Salaj, direktor Bjelovarskog sajma, istaknuo je da posjetitelje očekuje prezentacija najnovijih inovacija u pčelarstvu, kao i niz edukacija i događanja zanimljivih ne samo pčelarima, nego i brojnim ljubiteljima meda i ostalih zdravih pčelinjih proizvoda.

„Ovogodišnji Pčelarski sajam međunarodnog je karaktera i u pčelarskom, ali i u vinskom dijelu jer nam osim iz svih krajeva Hrvatske dolaze i izlagači iz BiH, Srbije, Slovenije, Poljske i Mađarske”, rekao je direktor Salaj. U sklopu Pčelarskog sajma održat će se i Sajam vina na kojemu će se ocijeniti stotinjak uzoraka vina iz svih krajeva Hrvatske. Direktor Salaj istaknuo je i da je najavljen velik broj organiziranih posjeta iz Hrvatske, ali i stranih zemalja.
Dražen Kocet, predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza, kazao je da pčelari jedva čekaju da se sretnu i uživo razmijene iskustva na Pčelarskom sajmu, a posebno je istaknuo značaj edukativne
komponente sajamske manifestacije.

Župan Marko Marušić, predstavnik većinskog vlasnika Bjelovarskog sajma, poželio je dobrodošlicu
posjetiteljima te naglasio da je cilj vlasnika da sajamski prostor bude što popunjeniji, a da je upravo Pčelarski sajam primjer dobre prakse. Kazao je i da ga raduje sve veći interes pčelara za poticajne mjere Bjelovarsko-bilogorske županije.

Zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić u ime manjinskog vlasnika Bjelovarskog sajma kazao je da je suradnja Grada s pčelarima izvrsna te da godišnje potpore tom segmentu poljoprivrede iznose 30 tisuća eura.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!