Kreće javna nabava za bjelovarske povijesne ljepotice, evo kad bi mogla početi obnova

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Tijekom idućeg tjedna Grad Bjelovar trebao bi započeti s raspisivanjem javnih poziva za izvođače radova na povijesnim zgradama u središtu Bjelovara koje su prošle godine konstrukcijski obnovljene.

Podsjetimo, javni poziv za zgradu Vodotehne, ljepoticu na uglu Trga hrvatskih branitelja i Nazorove ulice, već je raspisan i, prema riječima bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka, izvođač bi trebao biti poznat do 20. veljače. U međuvremenu će se krenuti u potragu za tvrtkama koje će obnavljati stari zatvor u Matice hrvatske, bivši đački dom u Nazorovoj, Sokolanu i tzv. “petnaesticu” na trgu hrvatskih branitelja.

U travnju početak radova

-Javni pozivi trebali bi biti raspisani tijekom iduća dva tjedna, a vjerujem kako ćemo sve izvođače radova imati do početka travnja, nakon čega možemo započeti s radovima. Sama obnova trajat će oko godinu dana, dakle do idućeg proljeća sve bi zgrade trebale biti obnovljene – kaže Hrebak.

Podsjetimo, spomenute zgrade lani su konstrukcijski obnovljene, za što je iz europskog Fonda solidarnosti povučeno oko 10 milijuna eura. Cjelovita obnova istih objekata trebala bi stajati oko 30 milijuna eura, a zahvaljujući toj investiciji, bjelovarska poduzeća i institucije dobit će novi, reprezentativan prostor za svoje aktivnosti. U Vodotehni će tako biti uređene inovacijski HUB, “petnaesticu” će koristiti Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar te Tehnološki park, stari zatvor također će imati društvenu namjenu, bivši đački postaje studentski dom, dok će Sokolana zadržati prijašnju namjenu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!