Smirila se situacija u bjelovarskoj IV. osnovnoj školi. Donosimo detalje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon što učenici bjelovarske IV. osnovne škole nekoliko dana nisu pohađali nastavu, djeca su se prošlog ponedjeljka vratila u školske klupe, a njihova učiteljica s bolovanja.

Kako smo tada pisali, roditelji su se na ovaj drastičan korak odlučili nakon što su procijenili da je situacija u razredu neizdrživa budući da jedan od učenika iz razreda kontinuirano ometa nastavu i stvara probleme drugim učenicima. Održani su roditeljski sastanci, reagiralo je i resorno Ministarstvo, kao i Agencija za odgoj i obrazovanje, a rezultat je povratak ovih drugašića na nastavu.

– Još je u petak prije desetak dana bila većina učenika na nastavi, dok su u ponedjeljak prije tjedan dana svi učenici došli. Učiteljica se vratila. Svi učenici su pohađali nastavu, bez iznimaka, osim opravdanih razloga (bolest…) – istaknuo je ravnatelj bjelovarske IV. Osnovne škole Nikola Margetić. Pojasnio je kako škola trenutno surađuje s Centrom za odgoj, obrazovanje i razvojnu podršku koji im preko svojih stručnjaka daje podršku u olakšavanju nastavnog procesa.

Nema rješenja preko noći

– Ovom prilikom se i njima od srca zahvaljujemo. Nadamo se da će se naša suradnja nastaviti koliko bude potrebno. U stalnom smo kontaktu i s nadležnim Ministarstvom te Agencijom za odgoj i obrazovanje koji nam također pružaju savjetodavnu i stručnu podršku. Zahvaljujem svima koji su na prvo mjesto stavili dobrobit djece, svakog djeteta, pa je za očekivati, kada se tako pristupa problematici, da nema brzih, brzopletih rješenja, preko noći. Škola će i u budućnosti slijediti iste principe – integritet, promišljenost, poštivanje nadležnih tijela i prije svega gledati dobrobit svakog djeteta, bez izuzetka – naglasio je ravnatelj Margetić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!