Dotrajala štala do Proljetnog sajma zasjat će u novom ruhu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Štala u kojoj tijekom sajamskih manifestacija borave najbolja grla u Hrvatskoj napokon ide u sveobuhvatnu obnovu. Blago hrvatskih seljaka tako će zahvaljujući investiciji Ministarstva poljoprivrede od 320 tisuća eura vrlo brzo, već prije početka ovogodišnjeg Proljetnog sajma, boraviti u obnovljenom prostoru.

Podsjetimo, riječ je o obnovi hale broj pet tlocrtne veličine 2.610 četvornih metara. Mijenjat će se i energetski izolirati kompletno krovište, a radovi uključuju i nove elektroinstalacije.

Zanimljivo je spomenuti i da su na natječaj pristigle tri ponude, pri čemu su one lokalnih tvrtki, Begeom inženjeringa i Tom gradnje, bile više od ponude tvrtke EP-ING iz Slavonskog Broda koja je ujedno i dobila natječaj.

Podsjetimo, zbog dotrajalosti krovišta postalo je upitno održavanje Državne stočarske izložbe, a tvrtka Bjelovarski sajam nije raspolagala s dovoljno financija da investiciju odradi o vlastitom trošku. S obzirom da je tvrtka u vlasništvu Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Bjelovara i posluje na otvorenom tržištu, procedura prijave projekta na EU fondove bila bi komplicirana i vremenski zahtjevna.

Stoga, pomoć Ministarstva poljoprivrede, ujedno i organizatora i pokrovitelja Državne stočarske izložbe, pokazala se kao najbolje rješenje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!