Ugovor potpisan! Za dva tjedna kreće izgradnja novog vrtića u Bjelovaru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Danas je u Gradskoj upravi potpisan ugovor za izgradnju novog dječjeg vrtića u Ulici Viktora Bubnja vrijedan 2.4 milijuna eura. 

Ugovor su potpisali gradonačelnik Dario Hrebak i Vinko Tomić, direktor tvrtke ‘Tom Gradnja’ koja je na javnom natječaju dobila posao izgradnje. Početak izgradnje očekuje se kroz dva tjedna, a završetak kroz godinu i pol dana. 

-Kao i svi gradovi, imamo problema sa podizanjem standarda i kapaciteta dječjih vrtića. No, mi smo ozbiljno krenuli u posao. Nakon 40 godina grad je dobio novi vrtić, onaj u Gudovcu. Sada krećemo sa izgradnjom na sjeveru grada, dakle u Ulici Viktora Bubnja. No, u planu su nam još tri vrtića, dakle čak pet u ovom mandatu – kazao je gradonačelnik Hrebak i dodaje. 

-Oko 180 djece je ostalo neupisano ove godine u vrtić i samo s ovim novim vrtićem ćemo riješiti 1/3 tog problema. Dakle, uz ovaj ići ćemo graditi dodatne nove vrtiće, jedan od njih će biti u Ždralovima i planiramo riješiti veliki problem, dakle da svi roditelji mogu svoju djecu poslati u vrtić – kazao je, između ostalog, gradonačelnik Hrebak. 

Novih 15 zaposlenih

Direktorica Dječjeg vrtića Bjelovar Anna Lauš nije krila zadovoljstvo današnjim potpisom. 

-Ovo je sretan trenutak za Dječji vrtić Bjelovar, ali i za građane grada Bjelovara. Naši kapaciteti se povećavaju, a tako i standardi po pitanju dječjih vrtića. Ovo je nastavak politike gradonačelnika i Grada Bjelovara na unaprjeđenju predškolskog odgoja – kazala je, između ostalog, ravnateljica Lauš koja je dodala da će u novom vrtiću biti zaposleno novih 15 ljudi te da neće doći do nikakvog povećanja cijene vrtića. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!