Muke po (ne)radnoj nedjelji: U nabavku bez problema možete i na benzinsku!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Benzinske postaje odavno su proširile svoj trgovački asortiman. Iako, kada pomislimo na trgovinu u sklopu benzinske postaje prvo pomislimo na proizvode vezane za njegu i održavanje automobila, sokove i alkoholna pića te duhanske proizvode, one već duže vrijeme nude puno više od toga.

Jedan od proizvoda kojeg u zadnje vrijeme usko povezujemo s benzinskim postajama svakako je kava, neizostavan napitak mnoštva Hrvata. Nesumnjivo je kako je kava na benzinskim postajama bila popularna i prije pandemije COVID-a, pogotovo na benzinskim crpkama uz veću prometnicu ili onima koje u sklopu prodavaonice imaju i ugostiteljski objekt , ali tijekom pandemije koronavirusa mnogobrojni su ljubitelji kave stolove zamijenili ‘bunkerima’ i ‘haubama’, a ugostiteljske objekte parkiralištima. Upravo je u to vrijeme asortiman benzinskih postaja dodatno proširen.

Novi Zakon i (ne)rad nedjeljom

Prvog srpnja prošle godine na snagu je stupio novi Zakon o trgovini koji je trgovcima propisao 16 radnih nedjelja godišnje po njihovom izboru. Uz prodajne objekte na autobusnim i željezničkim kolodvorima, aerodromima i lukama, bolnicama, hotelima i mnogim drugima, iznimke su i benzinske postaje na koje se ovaj novi Zakon ne primjenjuje. Novim Zakonom i smanjivanjem broja trgovina koja rade nedjeljom nastalo je plodno tlo za proširivanje trgovačkog asortimana na benzinskim crpkama. Tako su kupcima, osim toaletnog papira i deterdženata, odnedavno u ponudi ulje, kruh i ostali pekarski proizvodi.

-Petrol i Crodux su tu za vas svaki dan u tjednu, čak i nedjeljom, nudeći širok asortiman poznatih domaćih i svjetskih proizvoda, uz dodatak vlastitih proizvoda robne marke Petrol. Bez obzira trebate li svježi kruh za doručak, mlijeko za kavu, pecivo za brzi snack ili osnovne kućanske potrepštine, sve je dostupno na jednom mjestu – kažu iz Petrola.

Iz Petrola napominju kako je glavna prednost šarolike ponude brzina kupovine. Za razliku od putovanja do supermarketa, kupovinu možete obaviti na jednom mjestu na kojem ionako svakodnevno svraćate.

-Već duži niz godina posebno smo fokusirani na naš gastronomski dio ponude u okviru Fresh Corner koncepta u sklopu kojeg posjetitelji imaju priliku okrijepiti se u ugodnom ambijentu. INA širi Fresh Corner koncept i broj njihovih lokacija u Hrvatskoj se konstantno povećava – odgovaraju na naš upit iz Ine  te dodaju kako smatraju kako je razlog dobre posjećenosti široka ponuda prehrambenih proizvoda poput popularnih hot dogova, sendviča i drugih pekarskih proizvoda.

-Sve navedeno moguće je pronaći i na maloprodajnim mjestima Ine na području Grada Bjelovara. Kada je u pitanju ponuda kruha, INA ga je imala u ponudi i prije uvođenja neradnih nedjelja, na lokacijama na kojima je za to postojala potreba – dodaju.

Odaziv građana

Provjerili smo kakva je situacija u praksi – Nekad ima više posla, a nekad manje. Ne primjećujemo neku značajnu razliku, neki su dani jednostavno bolji ili lošiji od drugih – rekli su nam iz bjelovarskog Croduxa u čijem sklopu djeluje ugostiteljski objekt, prodaje pekarske proizvode, no u ponudi još uvijek nema kruh.

Ono što benzinskim postajama ide u prilog je činjenica da su postale jedno od rijetkih mjesta u Bjelovaru koje serviraju hranu nakon ponoći, stoga mnoštvo mladih nakon izlaska pohrle upravo na benzinsku postaju.

-U prosjeku više od 230.000 kupaca bira maloprodajna mjesta Ine svakodnevno, a vikendima, osobito u ljetnoj sezoni te brojke budu i višestruko veće – pojašnjavaju iz Ine.

No, vijest o širokoj ponudi na benzinskim postajama brzo se proširila, stoga ljudi nerijetko u kupnju kreću upravo tamo – Pa kupujem nedjeljom na benzinskoj, ovisi što mi treba, uglavnom su to cigarete i slatko – ispričao nam je sugovornik na pitanje kupuje li nedjeljom na benzinskim crpkama i što – Jednom sam oko podne išao tražiti kruh i sve je bilo rasprodano, a ništa drugo osim benzinske nije radilo.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!