Najpoznatija zgrada u Velikim Sredicama bit će srušena, evo što će niknuti na tom mjestu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jedan od prepoznatljivih simbola bjelovarskog prigradskog naselja Velike Sredice, tamošnji mjesni dom, trebao bi biti srušen. Stara zgrada u kojoj su svojedobno bili uređeni stanovi za socijalno ugrožene građane te velika dvorana koja je bila u upotrebi samo za vrijeme izbora.

-Zgrada je u stvarno lošem stanju, statika je narušena i nema smisla obnavljati je. Iz zgrade smo iselili skoro sve stanare i mislim da je najbolje rješenje da se taj objekt u skoroj budućnosti sruši – kaže bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Dodaje kako će nakon rušenja na tom mjestu najvjerojatnije biti uređeno dječje igralište.

-U gradskom proračunu nemamo predviđena sredstva za izgradnju novog mjesnog doma, a mislim da on i nije potreban. Grad Bjelovar ima 30 mjesnih odbora i kad bismo u svakom gradili mjesni dom, morali bismo se kreditno zadužiti na 20 godina. Osim toga, na Gradskom vijeću je ranije donesena odluka o objedinjavanju mjesnih odbora jer i puno veći gradovi od Bjelovara imaju manje mjesnih odbora nego mi sada – kaže Hrebak.

Kad je pak riječ o zbrinjavanju socijalno ugroženih branitelja, dodaje gradonačelnik, za tu namjenu Grad će, kao i do sada, preuređivati kuće i stanove koje dobije u naslijeđe, tako da zbog rušenja doma nitko ne bi trebao biti zakinut.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!