Potpisani ugovori! Za gotovo 40 sportskih klubova stigao značajan novac

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Športska zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije i u ovoj 2024. sufinancirat će programe razvoja sporta od interesa za jedinice lokalne odnosno područne  samouprave namijenjenih djeci i mladima do 18 godina.

Riječ je o projektu za koje je Ministarstvo turizma i sporta za ovu godinu odobrilo bespovratnih 269.052,56 eura. Ukupna vrijednost projekta je 316.532,42 eura i u njega će biti uključeno 38 sportskih klubova s područja BBŽ – a.

Velika financijska injekcija za klubove

-Ovo je velika stvar, dobivamo velika sredstva za rad klubova i što je najbitnije za djecu i mlade u tim klubovima. U ovoj godini sa ministarstvom sporta i turizma potpisali smo ugovor za dodjelu 269 tisuća eura. Ako kažem da je proračun Športske zajednice BBŽ-a 160 tisuća eura, onda vidimo koliko se zapravo sada sredstava slilo u Športsku zajednicu odakle ćemo to sve raspodijeliti klubovima koji su se aplicirali u tom našem projektu. Želim naglasiti još da taj novac nije namijenjen bogatim klubovima već isključivo za rad s djecom i mladima – kazao je Fredi Pali, predsjednik Športske zajednice BBŽ-a. 

Potpisivanju ugovora nazočio je i župan Marko Marušić. 

-Bjelovarsko-bilogorska županija pomaže županijskom sportu. Prošle godine smo izdvojili 180 tisuća eura za Športsku zajednicu BBŽ-a koja taj novac koristi za razvoj udruga i klubova koji se bave sportom. Bitno je ulagati u klubove koji rade s djecom i mladima jer je važno da se mladi bave sportom, a na nama je da im osiguramo infrastrukturu i što bolje uvjete rada. Ovo je lijepa financijska pomoć i čestitam svim akterima – kazao je, između ostalog, župan Marušić

 

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!